<< Visi raksti

8 brīnumainas garšvielas un to medicīniskās īpašības

0

2269

Dr.Sintija Taik @ 2014-05-12

 

 

Kā garšvielas var uzabot mūsu veselību

Pētījumi liecina, ka noteiktas garšvielas satur neizmērojami lielu antioksidantu, vitamīnu, pretiekaisuma aģentu un ir dabīgs pretsāpju līdzeklis. Ir pierādīts, ka konkrētas garšvielas samazina vēža risku, sirdsslimību iespējamību un augstu asinsspiedienu noteiktai cilvēku grupai, kamēr citiem šādu efektu nav. Šīs ir vienas no visveselīgākajām garšvielām, kuras tu vari lietot ikdienā. Turklāt garšvielas ne tikai uzlabo garšu, bet arī palīdz izvairīties no pārmērīgas sāls un cukura pievienošanas ēdieniem. 

Ķiploks

Ķiploks ir ļoti izplatīts līdzeklis cīņā ar saaukstēšanās simptomiem, taču daudzi nezina, ka ķiploks palielina asinscirkulāciju, aizsargā pret sirds slimībām un vēzi. Samazina asinsspiedienu un cīnās ar baktēriju izraisītām infekcijām.

Tumeriks

Šī košā dzeltenā garšviela kavē vēžu šūnu augšanu.Samazina iekaisumu, kas ir īpaši svarīgi cilvēkiem ar artrītu, atbrīvo no sāpēm un attīra aknas. 

Kanēlis

Kanēlis ne tikai piešķir ēdieniem un dzērieniem īpašu garšu, bet satur arī antioksidantus kas var novērst audu bojāšanos, samazināt holesterīna līmeni, regulē cukura līmeni asinīs, cīnās ar baktērijām un uzlabo smadzeņu darbību. 

Ingvers

Ingvers visur pasaulē tiek lietots kā līdzeklis pret sliktu dūšu un nelabumu. Tas ir arī lielisks pret sāpju līdzeklis, cīnās ar sirds slimībām un atvieglo artrīta simptomus un palīdz asinīm plūst. Turklāt tas ir pirmais produkts, ko lieto saaukstēšanās gadījumos.  

Čili pipari

Vienalga vai tos ēd veselus, svaigus, sagrieztus, kaltētus un samaltus pulverī, čili pipari palielina ķermeņa siltumu un uzlabo imūnsistēmu. Čili satur kapsaicīnu, kam piemīt pret iekaisuma īpašības, un antioksidantus, kas stiprina sirdi, cīnās pret slimībām un pat sadedzina taukus.

Pētersīļi

Daudzi cilvēki pētersīli izmanto vien sava ēdiena dekorēšanai, taču šī dekora ēšana var būt ļoti nozīmīga cilvēka veselībai. Pētersīļi satur vitamīnus A un C un arī folijskābi un beta karotīnu. Pētījumi pierāda, ka pētersīļi cīnās ar vēža šūnām un novērš kaitīgo veidojumu izplešanos artērijās.

Koriandrs

Ka tev ir problēmas ar gremošanu, pievieno savām maltītēm koriandru. Šis zaļais brīnumainais augs palīdz caurejas un kuņģa- zarnu trakta slimībām, regulē cukura līmeni asinīs un pazemina holesterīna līmeni.

Oregano

Šī itāliešu garšviela ne tikai garšo lieliski, bet arī nogalina baktērijas ķermenī. Tas ir efektīvs cīņā ar parazītiem. Vienā gramā oregano ir 42 reizes vairāk antioksidantu kā ābolos un 4 reizes vairāk kā mellenēs.

 Foto:freegreatpicture.com, 

info: curejoy.com

Komentāri

Pievienot komentāru

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!