<< Visi raksti

Kā motivēt sevi ūdens dzeršanai, lai izdzertu 2 litrus dienā?

0

1943

Beth, tasty-yummies.com @ 2015-02-24

Dzert pietiekami daudz ūdens ir viens no veselīga dzīvesveida nosacījumiem , kuru sludina it visur –avīzēs, žurnālos, interneta portālos, mūsu ģimenes  ārsti un citi speciālisti. Bet, ko darīt, ja neslāpst? Izrādās, ir svarīgi dzert pat tad, jo slāpes esot pirmais ķermeņa signāls, ka tam pietrūkst šķidruma. Tas nozīmē, ka tad, ja mēs dzeram tikai tad, ja mums slāpst, tad riskējam neuzņemt pietiekami daudz šķidruma.    Tāpat kā augiem, arī ikkatrai mūsu ķermeņa šūnai ir nepieciešams ūdens, lai funkcionētu. Pietiekami ūdens uzņemšana nodrošina ķermeņa attīrīšanu no nevajadzīgām vielām caur urīnu, sviedriem un vēdera izeju. Tas nodrošina arī normālu ķermeņa temperatūru;  palīdz locītavām būt elastīgām un spēcīgām;  pasargā šūnas un audus no pāragras novecošanas.  

PADOMI ŪDENS DZERŠANAI    

  • Izdzer glāzi ūdens uzreiz pēc pamošanās (ideālā variantā tam jābūt siltam, pēc vēlēšanās varu tam pievienot nedaudz citronu).
  • Nesā sev  līdzi ūdens pudeli,  turi to sev blakus, gan esot darbā, gan mājās. Pat tad, ja vien izskriesi uz brīdi, atceries par savu ūdens pudeli.
  • Lieto speciālu aplikāciju savā mobilajā telefonā, kas atgādinās tev par ūdens dzeršanu un uzskaitīs dienas laikā izdzerto ūdens un citu šķidruma daudzumu, norādot cik % no dienā nepieciešamā šķidruma daudzuma tev vēl jāuzņem.
  • Restorānos un kafejnīcās izvēlies ūdeni citu dzērienu vietā. Tā tu ne tikai samazināsi kaloriju daudzumu, bet arī rēķinu.
  • Kad tu esi izsalcis, neķeries uzreiz pie našķiem. Vispirms izdzer glāzi ūdens. Ķermenis neatšķir slāpju un izsalkuma sajūtu, tāpēc, reizēm, kad šķiet, ka esi izsalcis, ķermenis var signalizēt par slāpēm.
  • Izdzer glāzi ūdens 30 minūtes pirms katras maltītes. Tas pasargās tevi arī no pārēšanās un var veicināt svara zudumu.
  • Piešķir ūdenim garšu.

KĀ PADARĪT ŪDENI GARŠĪGĀKU JEB PIEŠĶIRT TAM GARŠU?

SASTĀVDAĻAS:

Augi, garšvielas, ziedi:

Piparmētra, baziliks, rozmarīns, lavanda, timiāns, ingvers, kanēlis, salvija, rožu ziedlapiņas, vaniļa, citronzāle, kardamons, pētersīļi, krustnagliņas, hibisks, melnie pipari, kumelītes.

Augļi un dārzeņi:

Zemenes, mellenes, upenes, avenes, ķirši, ananāss, melone, gurķis, apelsīns, citrons, laims, greipfrūts, mango, melone, vīnogas, bumbieris, āboli, persiki, plūmes, nektarīni, apelsīni, mandarīni, granātāboli, kivi, burkāni, selerija, fenhelis.

Papildus var pievienot:

  • Saldinātāju
  • Čia sēklas
  • Kokosriekstu ūdeni
  • Gāzētu minerālūdeni

KĀ PAGATAVOT:

Patiesībā nav īpašas receptes un daudzuma, kas jāpievieno ūdenim. Viss ir atkarīgs no katra paša garšas izjūtām un vēlmēm.

Kas jādara?

  • Ieliekam augļus un dārzeņu ūdens krūzē, mazliet ar koka karoti paspiežam, lai izspiestu sulu. 
  • Pēc tam ņemam augus/ lapas rokās tos paviļājam, lai sadrupinātu un tie izdalītu dabīgos ekstraktus un eļļas.
  • Pēc tam lej pāri ūdeni.
  •  Liec krūzi ledusskapī vismaz uz stundu un ļauj savilkties garšām..Jo ilgāk, jo spēcīgāka būs garša.

PIEZĪMES:

  • Cik vien iespējams, izvēlies eko augļus, dārzeņus un augus, lai izvairītos no pesticīdiem savā ūdenī.
  • Citrusa augļus nomizojot, tu izvairīsies no rūgtās garšas, ko dod miziņa.
  • Smalkākiem augiem un garšvielām, piemēram, sausai lavandai un pipariem, vari izmantot marlīti. Ietin tos kā mazā maisiņā un liec krūzē. Pirms pasniegšanas, dzeršanas vari tos ērti izņemt ārā. 

UZGLABĀŠANA

Izvēlies stikla krūzes, pudeles un citusstikla traukus pēc savas izvēles. Uzglabā ledusskapī, un pievieno ūdeni un augļus  pēc vajadzības, lai uzturētu sev vēlamo garšu. 

Sagatavoto ūdeni vari uzglabāt ledusskapī apmēram nedēļu, tad garša sāks izbalēt. 

DAŽAS NO GARŠĪGĀKAJĀM KOMBINĀCIJĀM

  • Vīnogas + citrons + pētersīlis
  • Zemenes+ citrons + baziliks
  • Gurķis + piparmētra
  • Apelsīns + ogas
  • Greipfrūts + salvija
  • Mellenes + lavanda
  • Ābols + kanēlis
  • Persiks + vaniļas pāksts
  • Avenes + rožu ziedlapiņas
  • Mango + piparmētra
  • Burkāns + ingvers + citrons + ābols
  • Ķirsis + laims + piparmētra
  • Ananāss + piparmētra
  • Zemenes + vaniļas pāksts
  • Ananāss + ingvers
  • Sarkanais apelsīns + piparmētra
  • Gurķis + kivi
  • Zemenes + rozmarīns

Avots: tasty-yummies.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!