Rubrika kas? tavā šķīvī? stāstīs par dažādiem cilvēkiem, kurus mums gribētos dēvēt par veselīga dzīvesveida vēstnešiem.  Šī rubrika nepretendē uz veselīga uztura mācībstundas statusu, bet ir sava veida jautrs piedzīvojums,  lai ar vieglumu un smaidu iedvesmotu uz veselīgām pārmaiņām arī citus.

<< Visi raksti

Fitnesa trenere Alise Putraima

0

2348

Alise Putraima @ 2014-10-07

Alise Putraima:

  • Fitnesa un aerobikas trenere
  • Veselīga dzīvesveida un uztura piekritēja un sludinātāja

1.Tu ēd, lai dzīvotu vai dzīvo, lai ēstu? 

Man ir ļoti paveicies, mans ik dienas darbs fitnesa klubos un veselības centros, atspēko manu hobiju - es ļoti mīlu gatavot, it īpaši našķus.Bieži brīvdienās pieceļos ar domu, jā, šodien ir skaista diena, lai pagatavotu ko saldu un skaistu sev un savai ģimenei. Tajā brīdī varētu definēt, ka dzīvoju lai baudītu – ēstu ko gardu. Ēšana vispār ir baudāms proces, tāpēc es dzīvoju, lai baudītu un justos laimīga. Es savā ēdienkartē neliedzu ienākt ne vienam produktam. Protams, ieturu kaut kādas distances  starp to ko vajadzētu ēst vairāk, ko mazāk.

 2. Veselīgs uzturs, tavuprāt ir...

 Viss kas no dabas nācis!

 3. Manu ēdienkarti, lielākoties, veido...

Pašmāju izaudzēti lauku labumi, visādos veidos. Jo tikai tā esmu droša, ka manām rokām izaudzēts ir tīrs un ekoloģisks no dabas nācis, ne tikai vasarā, ziemas krājumus turu pagrabā un saldētavā.  

4.Manā ledusskapī nekad nav...

Coca Cola, Fanta, Sprite utt.

 5. Mans veselīgākais našķis...

Veselīgie enerģijas batoniņi ar žāvētiem augļiem un riekstiem, viegli pagatavot un ērti var paņemt līdz steidzīgajās dienās. Savukār, mans gršīgākais našķis ir veselīgie rudzu un kukurūzas miltu mafini, ar dažādām ogām un glazūrām.

6. Vai veselīgs vienmēr ir garšīgs? Un vai tu mēdz lietot uzturā kaut ko, kas nav garšīgs, bet ir veselīgs?

Nespēju vairs atminēties, bet jā, sākumā pāris veselīgo produktu kombināciju pagatavošana likās gluži kā morzas ābece. Bet patiesībā, ja vien rokas aug no pareizās vietas un smadzenes funkcionē vairākos virzienos, tad jeb ko, kas šķiet neveselīgs var pārvērst par garšīgu. Ar pareizajām piedavām viss ir gards.

7.Viena tipiska diena tavā mūžā...kāda ir tās ēdienkarte:

Brokastis... – Noklausoties lielisko RAW lekciju un padomus no Inetas Stūrītes, pēdējā laikā, piekopju brokastīs dzert zaļos kokteiļus – banāns, 1/3 ananās, (jebkādas ogas), spināti (nav obligāti), pieneņu lapas, nātres, nedaudz ūdens, medus, garšvielas pēc izvēles.

Pusdienas… Pasta ar garnelēm, siera bumbām, ķirbju sēklām, olīvēm, zaļumiem, ceptiem tomātiem saldā krējuma mērcē.

Vakariņas... Sutināta vistas fileja (Iepriekšējā vakarā iemarinēta – 1 citrona sula, 1 tējk. medus,  baziliks vai timiāns, kurkuma, ķiploku sāls) Salāti – spināti, tomāti, gurķi, avokado, apceptas saulespuķu sēklas, sezama sēklas,pārlieti ar kaņepju eļļu.

Našķi starp ēdienreizēm? (ja ir...) Jā gadās arī našķoties starp ēdienreizēm – vasaras periodā, tas varētu būt saldējums, ciemojoties pie mammas, neatsakos no viņas pagatavotajiem bērnības našķiem, neliegšos, pēc pamatēdiena mēdzu iemest mutē ko saldu – ogu sukādes, gadās arī kāds šokolādes gabaliņš. Neliegšos, arī kūkas man garšo, jo tas ir mans hobijs.

8.Bez kā tu nevari iedomāties savu ēdienkarti?

Bez visa, kas vasaras periodā aug mūsu ģimenes dārzā, visu to, pareizi pārstrādājot, varam ēst līdz pat nākamā gada pavasarim, kad jaunos asnu sākam diedzēt uz palodzītēm, līdz ar pirmajiem saules stariem. Protams, ir kaut kādi produkti, kas mani raksturo un kurus vienmēr  var atrast ledusskapī, kad esmu mājās, kā, piemēram, banāni, melone, citrons, mocorellas siers, dažādi rieksti, sēklas.

9.Mana šī brīža mīļākā recepte ir... Vienas konkrētas receptes man laikam nav, katru mēnesi iepērku jaunās Ievas Virtuves, Pie Galda un Četras Sezonas žurnālus, līdz ar to, katru mēnesi atrodu savu favorītu. Šomēnes ļoti iepatikās Pie Galda recepte - dārzeņi, dažādās marinādēs.

10. Mīļākā ēšanas vieta ārpus mājas...LV vai ārzemēs... 

Ārpus mājas pārsvarā ēdu, kad uzturos Rīgā, kad ar māsu gribas papļāpāt un atpūsties no ikdienas steigas, dodamies uz Miera Caffē, tur var gūt pilnīgu mieru un garšīgu Caffe Latte, tā pat arī Vīna un gaismas ielejā ir ļoti mīlīga Illy kafejnīca, sākot no pavasara var sēdēt un kādu našķi baudīt ābeļu dārzā, atslēgties no Rīgas. Bet ja gribas labi paēst , tad man patīk ecocatering... Bet tā, lielākoties, es  cenšos gatavot un ēst mājās.

Foto: Artūrs Lūkins

 

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!