Rubrika kas? tavā šķīvī? stāstīs par dažādiem cilvēkiem, kurus mums gribētos dēvēt par veselīga dzīvesveida vēstnešiem.  Šī rubrika nepretendē uz veselīga uztura mācībstundas statusu, bet ir sava veida jautrs piedzīvojums,  lai ar vieglumu un smaidu iedvesmotu uz veselīgām pārmaiņām arī citus.

<< Visi raksti

Jogas skolotāja Laura Vanaga Mickeviča

0

1454

LAURA VANAGA- MICKEVIČA @ 2014-08-31

Laura ir jogas telpas Savitriji radītāja un kundalinī jogas skolotāja, kas aizraujas ar Ājūrvēdu un veselīgu uzturu. 

1.Tu ēd, lai dzīvotu vai dzīvo, lai ēstu?

Lai dzīvotu!

 2.Veselīgs uzturs, tavuprāt ir...

Sabalansēts uzturs, kas nozīmē “nē” – pārmērībām un “jā” mērenībai. Daudz zaļumu, dārzeņu, ogu. Pēc ajūrvēdas augļi ir satviski, mājās tos ēdam daudz. ( Starp citu, piemājas veikaliņā Mālpils ielā augļi ir fantastiski!) Manā ēdienkartē jābūt dažādībai, lai neapnīk un ir interesanti. Patīk izmēģināt ko jaunu. Šobrīd studēju ajūrvēdas kulināriju un iedvesmojos no Ērikas Ērenpreisas, tāpēc daudz eksperimentēju ar garšvielām un jaunām receptēm. Apzinos, ka man, kā pitai ļoti jāpiedomā pie savas ēdienkartes. Iepriekš ļoti daudz uzturā lietoju asus ēdienus, šobrīd apzināti tos neizvēlos.

 3.Manu ēdienkarti, lielākoties, veido sezonas labumi. Viss, kas izaudzēts pašu dārzā, ir daudz garšīgāks. Šī vasara īpaši lutināja ar smaržīgiem, sulīgiem tomātiem, gurķiem, kabačiem.

4. Manā ledusskapī nekad nav tukšums.

5. Mans veselīgākais našķis ir kale čipsi.

6. Vai veselīgs vienmēr ir garšīgs? Un vai tu mēdz lietot uzturā kaut ko, kas nav garšīgs, bet ir veselīgs?

Bieži vien veselīgs nav garšīgs, taču, ja zinu, ka tas ir veselīgs, iestāstīšu sev, ka garšīgs.

Vīrs darbojās projektā, kur drīzumā tiks ražoti uztura bagātinātāji. Šajā sakarā bieži nākas pagaršot dažādas produktu variācijas. Tieši pateicoties vīram, novērtēju medus un bišu maizes augstvērtīgo īpašību ietekmi.

7. Viena tipiska diena tavā mūžā...kāda ir tās ēdienkarte:

 Brokastis...auzu pārslu putra ar sviestu un zaļais kokteilis, kas gatavots no spinātiem vai kale kāposta lapām, banāna, kokosa piena, nedaudz medus un mandeļu sviesta.

 Pusdienas...tvaicēti dārzeņi no vecmāmiņas dārza un zaļie salāti.

 Vakariņas...sautējums. Našķi ir un tie ir dažādi. Vasaras hīts bija saldējuma kokteilis. Šobrīd topā paštaisīts mango saldējums.

8. Bez kā tu nevari iedomāties savu ēdienkarti?

 Bez zaļumiem un zaļumu mērcēm, biezpiena un labas rupjmaizes.

9. Mana šī brīža mīļākā recepte ir...

 samosas pēc Ērikas Ērenpreisas receptes.

10.Mīļākā ēšanas vieta ārpus mājas...LV vai ārzemēs...

Mercato, Stabu iela 10/1, Rīgā; Netālu no mājām un māmiņai ar bērnu ratiem tur īpaši ērti iebraukt.  Ēdiens fantastiski garšīgs!Pankūkas brokastīs! Mmm!

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!