Rubrika kas? tavā šķīvī? stāstīs par dažādiem cilvēkiem, kurus mums gribētos dēvēt par veselīga dzīvesveida vēstnešiem.  Šī rubrika nepretendē uz veselīga uztura mācībstundas statusu, bet ir sava veida jautrs piedzīvojums,  lai ar vieglumu un smaidu iedvesmotu uz veselīgām pārmaiņām arī citus.

<< Visi raksti

Kulinārijas blogere Linda Tellgrena

0

1473

Linda Tellgren @ 2014-09-08

Lindas Tellgrenas hobijs ir kulinārija, kuru viņa izbauda ceļojot apkārt pasaulei, ar mērķi iepazīt svešu zemju kultūru un paražas.  Pēc  8 gadiem Briselē, Linda nu jau pāris gadus ir atpakaļ Latvijā un dalās savā brīnišķīgajā pieredzē ar citiem caur blogu Lindas Virtuve.

  • Tu ēd, lai dzīvotu vai dzīvo, lai ēstu? 

Laikam jāsaka, ka dzīvoju, lai baudītu - lielisku pašsajūtu, labu kompāniju, patīkamus laika apstākļus, prieku par darāmo darbu utt. Ēdiens arī ir viena no šādām baudām. Tā kā mana nodarbošanās ir saistīta ar gastronomiju, tad ēdiens aizņem lielu daļu mana laika. 

  • Veselīgs uzturs, tavuprāt ir...

Tāds, kas nāk par labu miesai un garam! Es uzskatu, ka ēdam veselīgi tad, ja ieklausāmies savā ķermenī un dzīvojam saskaņā ar to. Ja ir apgūta māka sadzirdēt sevi, tad pārējais nāk līdzi pašsaprotami un bez lielas domāšanas. Pati sev esmu sapratusi, ka mans organisms mīl dārzeņus, gaļu un zivis. Piecus gadus esmu sava mūža esmu bijusi veģetāriete, daudz iedvesmas joprojām smeļos no gaļas "neēdāju" un svaigēšanas receptēm. Ideālajā pasaulē ikdienā labprāt pārtiktu no ēdiena, kas satur pēc iespējas mazāk piena produktu un glutēna.

  • Manu ēdienkarti, lielākoties, veido...

Dārzeņi, piena produkti (man ļoti garšo siers!) un "lēni audzēta" gaļa. Ēdienu gatavoju pati, ārpus mājas ēdu reti un tad to izbaudu labā restorānā kā īpašu notikumu. Ļoti mīlu augļus - gan pašmāju, gan eksotiskos. No visām pasaules virtuvēm vistuvākā man ir japāņu, jo tas savos pamatos ir ļoti sabalansēts un "tīrs" uzturs.

  • Manā ledusskapī nekad nav...

Pusfabrikātu. 

  • Mans veselīgākais našķis... 

Augļi un ogas! Garšo arī svaigēdāju kūkas un pašas gatavoti deserti. 

  • Vai veselīgs vienmēr ir garšīgs? Un vai tu mēdz lietot uzturā kaut ko, kas nav garšīgs, bet ir veselīgs?

Man - jā! Neēdu man negaršojošas lietas, nekad. Patiesībā tas ir vienkārši, jo ēdu visu! Vienīgi neesmu sajūsmā par anīsa garšu un to, kas smaržo pēc anīsa. Pat ne izcili gardas lietas var padarīt izcilām pareizajās kombinācijās ar citām vai pareizi sagatavojot. Uzskatu, ka mums nav nepieciešami ne papildus vitamīni, ne uztura bagātinātāji, ja vien ikdienā piedomājam pie tā, ko ēdam. Un viss sākas ar labas kvalitātes izejvielām. 

  • Viena tipiska diena tavā mūžā...kāda ir tās ēdienkarte:

Brokastis... Melnā tēja "Earl Grey". Tostēta graudu maize ar kazas sieru. 

Pusdienas... Krāsnī cepta zivs vai gaļa ar salātiem, kas aizdarīti ar garšaugu pesto. Saldajā - auglis vai ogas. Rudenī daudz gatavoju sildošās dārzeņu biezzupas ar austrumu garšvielām.

Vakariņas... Pusdienās parasti pagatvoju vairāk salātu un atlikumu notiesāju vakarā. Bet gaļas vai zivs protams, bet pievienoju, piemēram, fetas sieru, mocarellu vai kazas sieru. Vai "uzburu" citu mērci, lai nebūtu garlaicīgi. Šim nolūkam uz balkona audzētu garšaugus, tomātus un salātus, līdz ar to varu ļauties savām gastronomiskajām "mirkļa iegribām".

Našķi starp ēdienreizēm? (ja ir...) Man piemīt kāras zobs, mīlu saldumus. Bet cenšos tos gatavot mājās pati, lai zinu, kas "lācītim vēderā". 

  • Bez kā tu nevari iedomāties savu ēdienkarti?

Bez salātiem, garšaugiem un visādiem zaļumiem. 

  • Mana šī brīža mīļākā recepte ir... 

Lēcu un jauno bietīšu salāti

  • Mīļākā ēšanas vieta ārpus mājas...LV vai ārzemēs... 

Rīgā no restorāniem patīk atgriezties "Valtera restorānā", "Raw Garden", "Elementā". Ārzemēs - Parīzes bistro vakariņas un brokastis beļģu "Pain Quatidien". 

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!