Rubrika kas? tavā šķīvī? stāstīs par dažādiem cilvēkiem, kurus mums gribētos dēvēt par veselīga dzīvesveida vēstnešiem.  Šī rubrika nepretendē uz veselīga uztura mācībstundas statusu, bet ir sava veida jautrs piedzīvojums,  lai ar vieglumu un smaidu iedvesmotu uz veselīgām pārmaiņām arī citus.

<< Visi raksti

Veselības vēstniece Ance Anna Šternberga

0

1849

ANNA ANCE ŠTERNBERGA @ 2014-08-13

Šobrīd Ance studē naturopātiju Londonas College of Naturopathic Medicine un vada kulinārijas nodarbības. Ar savām zināšanām Ance regulāri dalās blogā TopiVesels.lv

Tu ēd, lai dzīvotu vai dzīvo, lai ēstu?

Daru abus, jo man ir jāēd, lai varētu dzīvot un turpināt ēst, he! Mana profesija prasa ēst, lai cik smieklīgi tas arī nešķistu. Cilvēki meklē pēc jaunām garšām, jaunām receptēm, tad nu es mēģinu rast šīs jaunās idejas, kuras lieku savā TopiVesels.lv mājaslapā!

Veselīgs uzturs, manuprāt ir...

Mērenība visā. Pamatam ir jābūt augu valsts produktiem, vēlams dārzeņiem, jo īpaši zaļajiem. Taču veselīgs uzturs prasa veselīgu attieksmi pret ēdienu kopumā, tāpēc atļaut sev retu reizi kādu našķi vai labu vīnu, manuprāt, nav nekāds grēks, bet veselīga uztura sastāvdaļa.

Manu ēdienkarti, lielākoties, veido...

Dārzeņi, vietējie, pašu audzētie. Un nezāles! Tās, kuras pašmājas grāvī aug.

 

Manā ledusskapī nekad nav...

Kārtība! Jo nedzīvoju viena, haha! Bet ja godīgi, nav tādu lietu, kuras tur nevarētu parādīties, tieši šī iemesla dēļ. Dzīvoju kopā ar vecākiem, tāpēc pat, ja ledusskapī esošos produktus neēdu, tie tur tāpat var pamanīties tikt iekšā. Burgeri gan laikam mums tur nekad nestāv.

Mans veselīgākais našķis...

Laikam jau tahini groziņi ar sāli, nebeidzu tos slavēt (un arī ēst!)

Vai veselīgs vienmēr ir garšīgs? Un vai tu mēdz lietot uzturā kaut ko, kas nav garšīgs, bet ir veselīgs?

Noteikti, ka veselīgs ne vienmēr ir garšīgs, un tas, kas ir ļoti ļoti veselīgs, pavisam noteikti nebūs garšīgs. Un jā, es katru dienu ēdu kaut ko patiešām negaršīgu, es neiebilstu, jo es zinu, kā tas liek man justies. Visbiežāk tie ir mani rīta kokteiļi, es parasti tajos nelieku neko saldu, tad vari iztēloties, kā garšo nātres, gārsa, lapu kāposts un skābenes kopā ar citronūdeni, ņam!

Viena tipiska diena tavā mūžā...kāda ir tās ēdienkarte:

Brokastis- Zaļš un visdrīzāk arī negaršīgs kokteilis, kas apvieno zaļumus, nezāles, dārzeņus un skābās ogas.

Pusdienas- (vasarā) svaigi salāti ar siltumnīcas labumiem un mājās gatavotu pesto

Vakariņas- Dažādi pagatavoti dārzeņi un kāda zivs.

Našķi starp ēdienreizēm? (ja ir...) Našķoties gan nenašķojos! :)

Bez kā tu nevari iedomāties savu ēdienkarti? Zaļumiem, zaļiem dārzeņiem un visa kas ir zaļš.

Mana šī brīža mīļākā recepte ir... tas laikam būs mans puķkāpostu risoto.

Mīļākā ēšanas vieta ārpus mājas...Latvijā pagaidām vēl meklēju, man iepatikusies jaunais restorāns MUTE, kas izmanto bioloģisku pārtiku, taču katras pusdienas tur ieturēt sanāktu mazliet par skarbu! ārzemēs... noteikti Maljorkā apciemotā Villa Ampurdan.

Foto: Anna Verdina (Karnova), flickr.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!