<< Visi raksti

3 sildošas, vegānās zupas visām gaumēm un dzīves situācijām

0

2079

greenkitchenstories.com @ 2015-05-14

Pareiza, laikapstākļiem piemērota maltīte ir viens no nosacījumiem, lai mēs ne tikai justos labi, bet arī būtu veseli. Drēgnās un lietainās dienās vislabākais ko varam sev dot ir silta, vitamīniem un minerālvielām bagāta maltīte.  Zupas kā reiz ir ātri pagatavojamas, viegli pārstrādājamas un apmierina mūsu izsalkuma sajūtu neradot pārēšanās draudus.

Šīs vegānās zupas ir ātri un vienkārši pagatavojamas pat tiem, kas parasti negatavo, turklāt garšos pat tad, ja biezzupām parasti ejiet ar līkumu.

Uzlādē savas ķermeņa šūnas un sasildies ar šīm vitamīniem bagātajām zupām.

BURKĀNU, TOMĀTU UN KOKOSRIEKSTU ZUPA

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 ĒK kokosriekstu eļļas vai olīveļļas   
  • 1 sīpols, smalki sagriezts, 
  • 2 ķiploku daiviņas, sasmalcinātas
  • 1 TK kurkumas (pēc izvēles)
  • 10 vidēja izmēra burkāni, sagriezti ripiņās
  • 1 bundžiņa (400 g) plūmju tomāti vai aptuveni  5 svaigi tomāti, smalki sagriezti
  • ūdens, lai nosegtu
  • jūras sāls & melnie pipari
  • 1 bundžiņa  (400 g)  kokosriekstu piena vai jebkurš cits vegāns piens 

PAGATAVOŠANA

  1. Katliņā uzsildi eļļu.
  2. Pievieno sīpolu, ķiplokus, kurkumu un pasautē līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi.
  3. Pievieno burkānus un tomātus un sautē aptuveni minūti, visu laiku maisot.
  4. Pievieno ūdeni, tā lai nosegtu burkānus, ne vairāk, ne mazāk.
  5. Pievieno jūras sāli, melnos piparus, uzliec katlam vāciņu un ļauj sautēties 10-15 minūtes, līdz burkāni ir mīksti.
  6. Pa to laiku gatavo kukurūzas garnējumu.
  7. Kad zupa ir gatava, ar rokas blenderi to sasmalcini, iegūstot biezeni. Iemaisi iekšā kokosriekstu pienu un, ja nepieciešams pievieno vēl sāli un piparus pēc garšas.
  8. Pasniedz zupu bļodiņā, izdekorējot ar kukurūzu un virsū uzsmidzinot nedaudz olīveļļas vai kokosriekstu eļļas.

SVAIGAS KUKURŪZAS GABALIŅI

  • 2 svaigas kukurūzas, notīrītas un gabaliņi atdalīti
  • 4 pētersīļa zariņi
  • 1-2 laimi, sula
  • 1 ĒK olīveļļas
  • Jūras sāls un melnie pipari

 PAGATAVOŠANA

Bļodā liec svaigu kukurūzu, pievieno sagrieztas pētersīļa lapiņas un pievieno pārējās sastāvdaļas.  

 Avots un foto: http://www.greenkitchenstories.com

 SALDO KARTUPEĻU, BURKĀNU UN SARKANO LĒCU ZUPA AR LAPU KĀPOSTA UN BAKLAŽĀNA GARNĒJUMU

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 ĒK Gī sviesta, kokosriekstu eļļas vai olīveļļas
  • 1 liels sīpols
  • 2 saldie kartupeļi
  • 4 burkāni
  • 4 svaiga timiāna zariņi vai 1 TK žāvēta timiāna 
  • 1 krūze / 250 ml sarkano lēcu (nevārītas)
  • 4 krūzes / 1 l ūdens
  • jūras sāls & svaigi malti melnie pipari

Baklažānu & lapu kāpostu kraukšķis

  • 1 ĒK Gī sviesta, kokosriekstu eļļas vai olīveļļas
  • 1 baklažāns
  • 4-5 lapu kāposta kāti ar lapām
  • 1/2 TK kurkumas  
  • 1/2 TK malta kumīna  
  • jūras sāls & svaigi malti melnie pipari

PAGATAVOŠANA

  1. Uzsildi katliņā eļļu.
  2. Pievieno sīpolus un sautē līdz tie caurspīdīgi.
  3. Pievieno saldo kartupeli, burkānus un timiānu un sautē aptuveni minūti, turpini maisīt.
  4. Pievieno noskalotas lēcas, ūdeni, jūras sāli un piparus.
  5. Uzliec vāku un ļauj vārīties 20-25 minūtes, līdz dārzeņi un lēcas ir gatavi.
  6. Pa to laiku pagatavo baklažānu un lapu kāpostu. Lielā dziļā pannā uzsildi eļļu, liec tajā baklažānu, lapu kāpostu un visas garšvielas. Sautē apmēram 10-15 minūtes, ik a laikam apmaisot. Baklažānam jābūt pilnībā mīkstam.
  7. Ar rokas blenderi mal zupu līdz iegūsti biezzupu. Pievieno sāli un melno piparus pēc garšas. Pasniedz bļodiņā.  Virsū liec lapu kāpostu un baklažānu, kā arī uzpilini mazliet olīveļļas. Dekorē ar svaiga timiāna lapiņām. 

Avots un foto: http://www.greenkitchenstories.com

 SVIESTA ĶIRBJA UN KOKOSRIEKSTU ZUPA

  • 1 sviesta ķirbis  
  • 1 bundža(1 3/4 krūzes / 400 ml) kokosriekstu piena
  • 1 krūze (240 ml) vāroša ūdens
  • 1 zariņš svaiga rozmarīna (1/2 atstāj garnēšanai)
  • 1-2 cm liels svaiga ingvera gabaliņš, nomizots un sarīvēts
  • 2 ĒK ābolu sidra etiķa  
  • jūras sāls un melnie maltie pipari pēc garšas  

PAGATAVOŠANA

  1. Iesildi cepeškrāsni līdz 200°C.
  2. Pārgriez sviesta ķirbi uz pusēm ar asnu nazi un iztīri sēkliņas ar karoti.
  3. Liec abas ķirbja puses ar miziņu uz augšu, uz pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs.
  4. Cep aptuveni 25-40 minūtes. (Atkarībā no ķirbja lieluma).
  5. Kad miza ir viegli brūna, ķirbis ir gatavs. Ņem to ārā no cepeškrāsns un ļauj pāris minūtes atdzist.
  6. Ar karoti izņem mīkstumu no mizas un liec virtuves kombainā, blenderī līdz iegūsti vienmērīgu masu. Ja nepieciešams, pievieno mazliet vāroša ūdens.
  7. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. 

 

Avots un foto: http://www.greenkitchenstories.com

 

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!