<< Visi raksti

Ābolu čipsi

0

1673

Yogi.lv @ 2014-08-16

Patiesībā oriģinālajā receptē šie āboli čipsi tiek gatavoti kā sastāvdaļa ar ko garnēt kokteili, un to var izmantot, lai dekorētu jebkuru karsto dzērienu – karstvīnu, groku, karstu ābolu sulu, kafiju, tēju, karsto šokolādi un citus, taču, mūsuprāt, tie ir lieliski arī paši par sevi. Jāsaka gan, ka tā pagatavošana, lai arī ļoti vienkārša, tomēr ir laikietilpīgs process – 5 stundas!

 

 

Uzsildi cepeškrāsni līdz 175°F. Nomazgā ābolus un sagriez ripiņās, iztīri sēkliņas. Iemērc ābolu šķēlītes sīrupā (vienādās devās cukurs un ūdens) un novieto to uz cepamās pannas. (Vispiemērotākā būtu no silikona.)

 

Pārkaisi ar cukuru un kanēli. 

 

Garnē ar piparmētru lapiņām, kuras arī pirms tam iemērc sīrupā. 

 

 

Liec cepeškrāsnī cepties uz 5 stundām, kamēr tie kļūst viegli brūni. Pēc tam ņem ārā un atdzesē, lai tie paliek kraukšķīgi. 

 

Lieto pie karstiem dzērieniem, kā našķi vai kā sirds kāro.

Foto un recepte: honestlyyum.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!