<< Visi raksti

Ābolu kraukšķis

0

1588

loveandlemons.com @ 2014-10-09

Visiem ābolu mīļotājiem. Brīnišķīgs deserts gan svētkiem, gan ikdienai. Tas ir ļoti ātri un viegli pagatavojams un garšo burvīgi. Ideāls risinājums, ja pēkšņi sakārojas ko garšīgu, bet negribas ilgi stāvēt pie pīts. 

Sastāvdaļas:

Drupačām:

  • 1/4 krūzes valriekstu vai pekanriekstu
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote auksta sviesta vai kokosriekstu eļļas (cietas) 
  • 1/2 tējkarotes kanēļa 
  • 1/8 tējkarotes svaigi rīvēta muskatrieksta 
  • 1/8 tējkarotes sāls 

Āboliem:

  • 1/2 tējkarotes sviesta vai kokosriekstu eļļas 
  • 1 ābols, sagriezts plānās šķēlītēs
  • 1/2 tējkarote svaigi spiesta citronu sula 
  • 1/2 tējkarote kļavu sīrupa
  • saldējums pēc izvēles

Pagatavošana

  • Iesildi cepeškrāsni uz 175'C.
  • Vispirms pagatavo drupačas, samaisot visas sastāvdaļas kopā. Viens no veidiem kā to izdarīt ir ielikt visu plastmasas maisiņā un ar koka stampiņu mazliet padauzīt no ārpuses. Tad ar rokām turpini no ārpuses veidot drupačas. Nesamīci par daudz. 
  • Mazajā pannā uzsildi eļļu, pievieno ābolus, citronu sulu un kļavu sīrupu. Apmaisi un turpini karsēt kamēr āboli sāk palikt mīksti. 
  • Pārkaisi āboliem drupaču mīklu (cik vien vēlies) un liec panniņu cepeškrāsnī uz 8-12 minūtēm. Drupačām ir jābūt brūnām.
  • Ņem laukā no cepeškrāsns un servē kopā ar saldējumu.

Piezīmes

Ja vēlies, vari šo gardumu pagatavot arī lielākā pannā, tikai palielini sastāvdaļu daudzumu un cepšanas laiku. 

Foto un recepte loveandlemons.com

 

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!