<< Visi raksti

Ar fetas sieru, olīvām un saulē kaltētiem tomātiem pildīti saldie kartupeļi

0

1758

gourmandeinthekitchen @ 2015-01-31

Saldais kartupelis ir dārzenis, kuru var pagatavot visdažādākajos veidos, gan kā pamatēdienu, gan desertu. Tas ir lielisks izsalkuma remdēšanai, gan brīžos, kad gribas ko saldu. Šoreiz ļoti vienkārša un garšīga recepte, kas garšos ne tikai veģetāriešiem. Saldā garša tajā apvienojās ar sāļo, apmierinot mūsu garšas kārpiņas jau ar pirmo kumosu.  Ēd to kopā ar salātiem vai kā piedevu jebkuram citam ēdienam.

Šī recepte ir vienkārša, taču tās pagatavošana, precīzāk – saldā kartupeļa cepšana cepeškrāsnī,  prasa laiku – aptuveni 45-60 minūtes. Pārējais viss aizņems vien dažas minūtes.

 

SASTĀVDAĻAS

  • 2 vidēji lieli saldie kartupeļi,
  • 56g Fetas siera, sagriezts mazos gabaliņos  
  • 28g melnās olīvas, bez kauliņa, sasmalcinātas
  • 25g  saulē kaltēti tomāti, sasmalcināti
  • 1/4 krūzes svaiga, smalki sagriezta pētersīļa
  • 1/2 tējkarote kaltēta vai 2 tējkarotes svaiga oregano, sasmalcināta
  • 1 ēdamkarote extra virgin olīveļļa
  • Jūras sāls un svaigi malti melnie pipari  

 

PAGATAVOŠANA

  1. Iesildi cepeškrāsni līdz 200C.  Katru kartupeli sabaksti ar dakšiņu un liec uz vidējās redeles cepeškrāsnī. Apakšā novieto foliju.
  2. Cep aptuveni 45-60 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti un pilnībā izcepušies. Ņem laukā un noliec maliņā nedaudz atdzist, lai vari ar tiem darboties tālāk.
  3. Kamēr saldie kartupeļi cepas, pagatavo pildījumu. Samaisi kopā atsevišķā bļodā visas pārējās sastāvdaļas un noliec malā līdz kartupeļi ir gatavi.
  4. Kad kartupeļi ir nedaudz atdzisuši, bet vēl joprojām silti, pārgriez tam virsu gareniski un iekšā liec pildījumu. Pasniedz ar piedevām pēc savas gaumes. 

Avots: gourmandeinthekitchen

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!