<< Visi raksti

Autentiska itāļu turku zirņu maize

0

2155

Shira, inpursuitofmore.com @ 2015-05-24

Veselīga, garšīga, vegāna, bez gluteīna un vēl itāļu! Vai vari iedomāties ko vairāk? Turklāt tā ir ļoti viegli pagatavojama, tikai aizņem nedaudz laika, jo mīklai ir 3 stundas jāuzbriest. Tāpēc, ja vēlies to pagatavot pusdienās, mīklu sagatavo jau no rīta. Vislabāk to ir ēst vēl karstu, tikko kā izņemta laukā no krāsns. Ja vēlies, pārkaisi pāri nedaudz parmezāna sieru. To var salīdzinoši ilgi un viegli uzglabāt un vēl – ar to tu vari aizvietot pat makaronus un pupiņas zupā! Ja ieliksi to šķidrumā (zupā) tā gatavojoties neizšķīdīs un nezaudēs savu formu! Vienkārši sagriez to mazos gabaliņos un pievieno zupai vai sautējumam.

 

 

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 2.5 glāzes turku zirņu milti
  • 3-5 glāzes svaiga, auksta ūdens
  • 1 tk sāls un melnie pipari
  • ¼ glāzes ekstra virgin olīveļļa

PAGATAVOŠANA:

  1. Lielā bļodā ieber miltus. Pakāpeniski, lēnām pievieno miltus un maisi visu kopā.  Maisi patstāvīgi, lai neizveidotos kunkuļi.  
  2. Kad viss ūdens ir pievienots, turpini maisīt līdz iegūsti pilnīgi vienmērīgu, šķidru masu.
  3. Pievieno nedaudz sāli un piparus. Nepievieno pārāk daudz sāls, jo šajā receptē to vajag ļoti nedaudz.
  4. Atstāj bļodu uz 3 stundām ievilkties.
  5. Kad esi gatava cept maizi, iesildi cepeškrāsni līdz 175C. 
  6. Maigi nokās visu, kas pacēlies bļodas augšpusē ar putu karoti.
  7. Sagatavo pannu, bagātīgi ieeļļojot to ar olīveļļu.   Šajā receptē to nevajag taupīt.
  8. Kad krāsns ir uzsilusi, lej tajā iekšā miklu.
  9. Cep apmēram 30 minūtes, kamēr tā ir zeltaini brūna.
  10. Ņem ārā un no krāsns un pirms sagriešanas/ pasniegšanas tikai nedaudz atdzesē.

 Avots un recepte: http://inpursuitofmore.com/2012/11/12/recipe-authentic-italian-chickpea-flat-bread/

 

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!