<< Visi raksti

Banānu, riekstu un čia sēklu maize

0

1782

Kristīne Somere @Yogi.lv @ 2015-03-17

Lai arī to sauc par maizi, manuprāt, tā ir vairāk kūka nekā maize.  Turklāt, papildināta ar riekstiem un čia sēklām, tā ir ne tikai ļoti garda, bet arī barojoša un veselīga.

Ja izvēlēsies šo kā našķi, tad pavisam noteikti, maltīti varēs atlikt uz vēlāku laiku, jo pat tikai viens gabaliņš šī gardā brīnuma mazinās tavu izsalkumu uz ilgu laiku. Pateicoties čia sēklām un riekstiem, tai ir maiga, bet kraukšķīga struktūra, turklāt, ja pievienosi  mīkstās dateles, pavisam droši vari iztikt pilnībā bez cukura.

SASTĀVDAĻAS 1 KLAIPIŅAM

  • 2-3 banāni, ļoti gatavi, nomizoti
  • 1/3 krūzes mīksta sviesta
  • 4 ēdamkarotes brūnā (vai baltā) cukura (daudzumu var variēt pēc saviem ieskatiem)
  • 1 ola, sakulta
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 tējkarote malta zaļā kardamona (pēc izvēles)
  • 1 tējkarote rīvētas citronu miziņas (pēc izvēles)
  • 1 ½ krūzes miltu (jebkuri milti pēc savas izvēles - kviešu, pilngraudu, griķu
  • 1 sauja dažādu riekstu – pekanrieksti, Indijas rieksti, valrieksti
  • 2-3 ēdamkarotes čia sēklu (pēc izvēles)
  • 6 mīkstās dateles, bez kauliņa
  • Šķipsniņa sāls

PAGATAVOŠANA

  • Vispirms kārtīgi saspaidi banānu ar dakšiņu, līdz iegūsti putrai līdzīgu masu
  • Pievieno klāt sviestu un turpini maisīt
  • Liec klāt sodu un sāli, izmaisi
  • Pēc tam liec klāt cukuru, olu, miltus un pārējās sastāvdaļas
  • Visu kārtīgi samaisi un liec formiņā
  • Liec cepeškrāsnī 175 ‘C un cep aptuveni stundu, vai stundu un 10 minūtes, taču pārbaudi jau pēc 50 minūtēm. Iebaksti ar koka irbulīti un pārliecinies, ka pie tā nelīp klāt mīkla.
  • Kad maize gatava, ņem to laukā un atdzesē,  sagriez šķēlītēs un pasniedz.

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!