<< Visi raksti

Banānu un čia sēklu pudiņš brokastīm, ko pagatavo iepriekšējā vakarā

0

2204

Meaningful Eats @ 2014-08-15

Vispopulārākie čia sēklu pielietošanas veidi ir pievienot tās brokastu putrai, smūtijiem, citronu ūdenim, vai iecept dažādos kārumos. Vēl viens pielietojums ir garšīgi pudiņi. Čia sēklas uzsūc sevī šķidrumu un veido želejveidīgu masu, kas ir viens no iemesliem kādēļ čia sēklas lieto arī bez gluteīna kārumu pagatavošanā. Šis pudiņš var būt kā lieliskas brokastis, našķis vai deserts. Vienīgais saldinātājs šeit ir banāns un dateles, un tas garšo debešķīgi. Tas tiek pagatavots iepriekšējā vakarā, un tad to liek ledusskapī uz nakti. Nākamajā rītā tev vairs nav jāuztraucas par brokastu gatavošanu, un tu vari pagulēt ilgāk vai veltīt ietaupīto laiku pāris jogas āsanām.

 

 

Sastāvdaļas 4 porcijām

  • 1 bundžiņa kokosriekstu piena
  • 2 olas dzeltenumi
  • 1 banāns, sagriezts šķēlītēs
  • 4-5 dateles
  • 1 ēdamkarote vaniļas
  • 2 ēdamkarotes kanēļa
  • ¼ tējkarotes sāls
  • ¼ krūzes čia sēklu
  • Banānu šķēlītes un valrieksti dekorācijai

 

Pagatavošana

  1. Ielej kokosriekstu pienu katliņā un uzsildi uz vidējas uguns. Bļodā iesit olu dzeltenumus. Kad piens sāk mest burbuli, noņem katliņu no uguns.  Uzlej apmēram vienu krūzi karstā kokosrieksta piena uz olu dzeltenuma un izmaisi ar dakšiņu.  Pievieno šo maisījumu katliņā esošajam kokosriekstu pienam un sildi uz vidējas uguns. Patstāvīgi maisi, apmēram 5 minūtes, kamēr masa mazliet sabiezē. Taču tai nav jāvārās.
  2. Ielej karsto pienu blenderī, pievieno banānus, dateles, vaniļu, kanēli un sāli. Blenderē uz lielāko ātrumu apmēram 2-3 minūtes, līdz iegūsti vienmērīgi masu. Pievieno čia sēklas un izmaisi.
  3. Ielej šo masu 4 trauciņos vai mazās burciņās.
  4. Nosedz ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī uz nakti.
  5. Pasniedz ar banānu šķēlītēm un valriekstiem.

Piezīmes

Ja nelieto uzturā olas, pagatavo to visu vienkārši sablenderējot visas sastāvdaļas kopā. 

Recepte un foto: blog.meaningfuleats.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!