<< Visi raksti

Brokastis svaigēdājiem - svaigu griķu putra ar āboliem un valriekstiem.

0

1862

greenkitchenstories @ 2014-10-29

Aukstā laikā ir svarīgi sasildīt ķermeni ar sātīgu maltīti un kā zināms brokastis ir vissvarīgākā dienas maltīte. Šoreiz iesakām Green Kitchen Stories recepti. Brokastu putra - svaigēdājiem, vegāniem un turklāt vēl tiem, kas uzturā nelieto gluteīnu.  Lai būtu vesels ir svarīgi ne tikai ēst labu pārtiku, bet uzturēt labu gremošanas sistēmas fukcionēšanu, jo kāda gan jēga būs no laba ēdiena, ja ķemenis nespēs uzsūkt visus vitamīnus un barības vielas. Svarīgi ir gremošanas sistēmā uzturēt noteiktas baktērijas un pienācīgi rūpēties par ēdienu. Mērcēšana, diedzēšana, fermentēšana, sulu spiešana ir metodes, kuras tu vari izmantot, lai uzlabotu savu gremošanas sistēmas darbību. Turklāt ja mājās nav griķu, vari izmantot arī auzu pārslas. Svarīgi ir izmantot ekoloģiskos griķus, kuri nav apstrādāti.

Šo putru varat pagatavot arī trauciņā un nest līdzi uz darbu, skolu, vai piknikā. 

Sastāvdaļas 4 porcijām:

  • 1 krūze / 240ml svaigu griķu + ūdens mērcēšanai
  • 1 krūze / 240ml svaigu valriekstu + ūdens mērcēšanai
  • 2 āboli, sagriezti
  • 1 apelsīns, sula no tā
  • 1/2 tējkarotes malta kardamona
  • 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta

Garnēšana (pēc izvēles)

  • ogas
  • granātābols
  • ziedputekšņi
  • kakao skaidiņas
  • kokosrieksta skaidiņas
  • riekstu sviests (i)


Pagatavošana

Riekstus un griķus liec atsevišķās bļodiņās un pārlej tiem pāri ūdeni. Izmērcē vismaz 1 stundu, ideālā variantā iemērc iepriekšējā vakarā. Noskalo un nožāvē. Liec visas sastāvdaļas virtuves kombainā vai blenderī un blenderē līdz iegūsti smūtija masu. 

Garnē ar ogām un augļiem pēc savas izvēles. Vari uzglabāt ledusskapī 3-4 dienas. 

Foto un recepte: GreenKitchenStories.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!