<< Visi raksti

Brokoļu un dzērveņu salāti

0

1582

loveandlemons.com @ 2014-10-07

Veselības un labas pašsajūtas nodrosināšanai nav nekā labāka par šiem salātiem. Turklāt tie ir ļoti viegli pagatavojami un to sastādaļas var ļoti viegli aizvietot. Piemēram Rikottas sieru vari aizvietot ar Fetas vai Mozarellas sieru un dzērveņu vietā izvēlēties smilšērkšķi vai brūklenes. 

Sastāvdaļas 2 porcijām:

  • 4 krūzes jeb 1 maza galviņa salātu 
  • 2 krūzes brokoļu bez kātiņiem  (olīveļļa, sāls un pipari cepšanai)
  • 1/4 krūzes žāvētu vai svaigu dzērveņu  
  • 1/4 krūzes Rikotas siers, sasmalcināts vai sagriezts smalkos gabaliņos (daudzumu variē pēc savas gaumes)
  • 1/4 krūzes ciedru rieksti
  • *proteīns pēc tavas izvēles: garneles, turku zirņi, tofu utt. 

Ābolu etiķa un medus mērce 

  • 2 ēdamkartes ābolu etiķa 
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 1/4 krūzes olīvu eļļas
  • sāls un pipari

 

Pagatavošana:

  • Iesildi cepeškrāni uz 200'C. Liec brokoļus cepamajā traukā un pārlej pāri nedaudz olīveļļas. Uzkaisi sāli un piparus. Cep aptuveni 20 minūtes.
  • Kamēr brokoļi cepās, pagatavo mērci. Mazā katliņā uz lēnas uguns uzsildi medu un etiķi. Taču neļauj vārīties. Noņem no uguns, atdzesē pus minūti un iemaisi iekšā olīveļļu. Pievieno sāli un piparus. Noliec malā atdzist pilnībā. 
  • Apgrauzdē pekanriekstus. Liec malā atdzist.
  • Bļodā kārto visas salātu sastāvdaļas un pārlej pāri mērci.

Recepte un foto: loveandlemons.com

 

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!