<< Visi raksti

Burkānu siera kūka ar ingvera krēma glazūru

0

1857

honestlyyum.com @ 2014-09-29

Tiem,kas nav profesionāli konditori, kūkas un it īpaši tortes ar glazūru, reizēm šķiet kā neiespējamā misija, Šī burkānu kūka ar ingvera krēma glazūru ir ne tikai brīnumgarda, bet arī ļoti viegli un ātri pagatavojama. Tās vienīgais noslēpums ir vienāda izmēra un biezuma biskvīts. Turklāt tai nepieciešamās sastāvdaļas ir plaši pieejamas un nopērkamas jebkurā lielveikalā. Ja vēlies vari iztikt pavisam bez riekstiem vai pekanriekstu vietā izmantot arī valriekstus.

 

 

 

 

Sastāvdaļas:

  • 2 krūzes milti
  • 4 olas, istabas temperatūrā
  • 1 1/2 dārzeņu eļļa
  • 1 1/2 krūzes cukura
  • 2 tējkarotes sodas 
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 3/4 tējkarote malta muskatrieksta
  • 3 kūzes sarīveta burkāna  
  • 1/2 krūzes saslamciātu pekaniekstu 

Glazūrai:

  • 450 grami krēmsiera, istabas temperatūrā 
  • 115g sviesta istabas temperatūrā
  • 1 glāze pūdercukura
  • 1 1/2 tējkarotes svaiga, smalki  rīvēta ingvera 
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta

Iesildi cepeškrāsni uz 165 C.  Uzber uz cepamā papīra miltus, garšvielas, cepamo pulveri, sodu un sāli. Bļodā ar mikseri sakul eļļu un cukuru, līdz cukurs pilnībā izkusis. Pievieno olas pa vienai. Sausās sastāvdaļas lēnām pievieno eļļas masai. Maisi, kamēr visas sastāvdaļas samaisās kopā. Pievieno burkānus un riekstus. 

Sagatavo kūku formas, iesmērējot tās ar sviestu.Apakšējā daļā ieklāj cepamo papīru. Ielej masu formās un cep cepeškrāsnī 45min. Ļauj atdzist līdz tādai temperatūrai, ka vari izņemt ārā no formas un noņemt cepamo papīru. Ļauj masai pilnībā atdzist.

Lai pagatavotu ingvea krēma glazūru, visas sastāvdaļas ieber bļodā un kul ar mikseri līdz visas sastāvdaļas sajaucas un izveidojas mīksta masa. 

Lai saliktu kūku kopā, liec to kārtu pa kārtai. Vispirms biskvītu, tam pa virsu krēmu.

Uz virsējās kārtas uzber sasmalcinātus riekstus, Sānos deora vietā uzliec burkānus. 

Izbaudiet!

Foto un recepte: honestlyyum.com, tulkojums yogi.lv

 

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!