<< Visi raksti

Ceptas auzu pārslas ar banānu, mellenēm un rozīnēm

0

1618

Ella Woodward @ 2014-06-24

Lieliska garšas kombinācijas apvienojumā ar vitamīniem, minerālvielām un uzturvielām. Šīs receptes burvība slēpjas tajā, ka auzu pārslas nevis vāra, bet cep cepeškrāsnī. Tas ļauj augļiem pilnībā iesūkties auzu pārslās, sniedzot dievišķu garšas buķeti. Banānu, auzu pārslu un kanēļa kombinācija ir trāpījums desmitniekā un mellenes pilnīgi izkūst mutē, sniedzot atsvaidzinošu niansi. Tās lieliski papildina rozīnes, kuras cepoties piebriest un kļūst saldas un sulīgas. Valrieksti piešķir šim ēdienam mazliet kraukšķīguma un padara šo ansambli izteiksmīgāku. Šajā brokastu ēdienā ir viss, kas tev vajadzīgs labas dienas sākumam. Turklāt tas garšo kā deserts! Tas ir lielisks, sildošs ēdiens, kas sasildīs ķermeni un uzmundrinās prātu.

Mellenes un rozīnes nodrošinās tevi ar antioksidantiem, banāni palīdzēs uzturēt normālu asinsspiedienu un sirds darbību; valrieksti sniedz omega 3 taukskābes, kas uzlabo smadzeņu darbību un tajos esošais vitamīns E liks tavai ādai mirdzēt. Ir pierādīts, ka valrieksti samazina sirds slimību, diabēta un vēža iespējamību.

Sastāvdaļas 2 personām

1 glāze auzu pārslas

1 glāze mellenes (var aizvietot ar upenēm)

1 un ½ banāns

½ glāze rozīnes

¼ glāzes mandeļu piena (ja lieto piena produktus, vari aizvetot ar saldo krējumu vai pienu)

1 sauja valriekstu

2 tējkarotes kanēļa

1 ēdamkarote kļavu sīrupa (pēc izvēles)

Pagatavošana

Uzsildi cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Ieliec auzu pārslas traukā un pārlej tām pāri karstu, vārītu ūdeni. (tā la nosedz, bet ne vairāk). Ļauj ievilkties 10 minūtes.

Pa to laiku, sagriez banānus un sasmalcini valriekstus.

Kad ūdens ir uzsūcies, pievieno auzu pārslām banānus, mellenes, rozīnes, mandeļu pienu, valriekstus, kanēli un kļavu sīrupu.

Tad ievieto šo masu vai nu vienā lielā cepamtraukā vai sadali divos mazākos.

Liec pa virsu banānu šķēlītes un pāris valrieksta gabaliņus un liec krāsnī.

Cep 20 minūtes. Pasniedz karstu, bet var ēst arī aukstu!

Foto un recepte: deliciouslyella


Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!