<< Visi raksti

Cepts krēms ar safrānu un kardamonu drupačām

0

1346

Sonali, sugaretal.com @ 2015-03-06

Fantastisks deserts, kas aizvedīs tevi ceļojumā uz Indiju. Zemi, kur safrānu un kardamonu saldumu pagatavošanā lieto ik dienu. Ikviens, kas reiz bijis Indijā, pazīst šo smalko garšu buķeti, kas ļauj piedzīvot Nirvānu ēdot.  Iespējams tāpēc, ka zaļais kardamons ir garšviela, kas izraisa laimes sajūtu.  

SASTĀVDAĻAS

  • 4-5 porcijas
  • 1/2 krūzes piena
  • safrāns, šķipsniņa 
  • 11/2 krūzes trekna saldā krējuma ar vismaz 35% tauku saturu
  • 4 olu dzeltenumi
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • Kardamona drupatnis (recepti meklē zemāk)
  • Zemenes vai jebkuras citas ogas pēc izvēles dekorēšanai
  • Putukrējums (pēc izvēles)

 PAGATAVOŠANA

  • Iemērc safrānu ēdamkarotē piena uz 30 minūtēm.
  • Iesildi cepeškrāsni līdz 160’C.
  • Katliņā uz vidējas uguns samaisi pienu un saldo krējumu. Sildi nepārtraukti maisot 5 minūtes, bet neļauj uzvārīties.  Ņem katliņu nost no uguns.
  • Karstumizturīgā bļodā sakul olas dzeltenumu, cukuru un garšvielas, līdz viss labi samaisās. Lej pāri silto krēma masu, visu laiku maisot, lai viss kārtīgi sajaucas.
  • Silto krēma masu pievieno olām lēnām un pakāpeniski, jo ja masu pievienosi uzreiz, tad pastāv iespēja, ka iegūsi olu kulteni.
  • Caur sietiņu pievieno šai masai safrānu ar pienu, maksimāli izspiežot visu šķidrumu no safrāna.
  • Sadali krēmu 5 vienādās daļās un ielej to viegli ietaukotās formiņās vai karstumizturīgos trauciņos.  Liec trauciņus dziļā cepampannā un piepildi to ar verdošu ūdeni, tik tālu, lai mazās formiņas būtu nosegtas līdz pusei ar ūdeni.
  • Cep krēmu cepeškrāsnī 45 minūtes vai kamēr tas ir gatavs (centram jābūt nedaudz ļumīgam, kad to pakrata).
  • Ņem pannu ārā no cepeškrāsns un mazās formiņas laukā no ūdens peldes.
  • Ļauj tiem atdzist līdz istabas temperatūrai.
  • Pēc tam liec tos ledusskapī  vismaz uz 2 stundām.
  • Pasniedz ar augļiem, drupatni un putukrējumu.

 

KARDAMONA DRUPATNIS

  • 1/2 krūzes miltu
  • 50 g sviests, atdzesēts un sagriezts gabaliņos
  • 1/4 krūzes brūnā cukura
  • 1/2 tējkarote malta zaļā kardamona (apmēram 5-6pākstiņas) 
  • 1/4 krūze mandeļu skaidiņas  (pēc izvēles)

PAGATAVOŠANA

  • Iesildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  • Pannā ieklāj cepamo papīru.
  • Liec visas sastāvdaļas lielā bļodā.
  • Ar pirkstiem ieberzē sviestā pārējās sastāvdaļas tā lai veidojas lielākas un mazākas drupatas.
  • Izkaisi drupatas uz pannas vienā plānā kārtā.
  • Cep 15-20minūtes vai tik ilgi, kamēr drupatas ir zeltainas.
  • Ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

Avots: sugaretal.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!