<< Visi raksti

Cepts pildīts ķirbis

0

1718

greenkitchenstories.com @ 2014-11-04

Šo brīnumaino ēdienu tu vari pasniegt gan svētkos, gan ikdienā, taču īpaši piemērots tas ir īpašās dienās, kad gribi pārsteigt savus mīļos ar ko fantastiski gardu un veselīgu. 

6–8 personām

Receptē tika izmantots 6kg smags ķirbis, taču izmantot var jebkuru ēdamu ķirbi. Var izmantot arī mazāka izmēra ķirbjus, taču tad ir jāsamazina cepšanas laiks. 

Sastāvdaļas:

  • 1 liels vai 2 mazi ķirbji
  • 1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas, Gī sviesta vai olīveļļas

Nogriez ķirbim vāciņu, iztīri sēklas un mīkstumu. Iesmērē iekšu ar eļļu vai sviestu.

Pildījums:

  • 1,5 krūzes baltās kvinojas  
  • 1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas, gī sviesta vai olīveļļas 
  • 2 lieli sīpoli, smalki sakapāti
  • 250g sēnes, sagrieztas 4 daļās
  • 2 lieli virziņkāposti (Kale), kāti izgriezti, lapas smalki sasmalcinātas
  • 3 ēdamkarotes baltvīna vai ūdens
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna
  • jūras sāls, malti pipari
  • 1 glāze dzērveņu (svaigu, saldētu vai žāvētu)
  • 1 sauja svaigu mandeļu, smalki sakapātu (ja nelieto uzturā riekstus, aizvieto ar ķirbju sēklām)
  • 2 pētersīļa zariņi, smalki sagriezti (saglabā nedaudz zaļumu servēšanai)

Pagatavošana:

  • Iesildi cepeškrāsni uz  200°C 
  • Ieber kvinoju sietiņā un pārlej ar karstu ūdeni. Noskalo un nosusini. Liec katliņā un pārlej pāri 3 glāzes ūdeni. Uzvāri un tulīt pat samazini liesmu uz vismazāko, un atstāj uz 10 minūtēm. Ņem nost no uguns, liec virsū vāku un atstāj malā uz 10 minūtēm. 
  • Pa to laiku lielā katliņā pāris minūtes sautē sīpolus, sēnes un kāpostu, līdz tie ir mīksti. Pievieno vīnu, timiānu, sāli, piparus un vāri apmēram 5 minūtes. 
  • Kad šķidrums ir gandrīz iztvaikojis, pievieno dzērvenes, mandeles, pētersīļus un samaisi. Pagaršo un pievieno garšvielas pēc vajadzības. 
  • PIevieno šo maisījumu kvinojai. 
  • Pievieno fetas sieru, sakapātu gabaliņos.
  • Pildi ķirbi ar šo pildījumu. 
  • Liec virsū vāciņu un liec cepeškrāsnī apmēram uz stundu. (ilgums atkarīgs no ķirbja šķirnes un lieluma, kā arī cepeškrāns).
  • Ik pa laikam pārbaudi ķirbi ar nazi, vai tas ir mīksts un apmaisi iekšā esošo pildījumu.
  • Ķirbis ir gatavs tad, kad tas ir palicis mīksts.
  • Dekorē ar pētersīļiem un svaigu fetas sieru

Šo recepti tu vari sagatvot pirms tam un pirms pasniegšanas uzsildīt.

 

Foto un recepte: greenkitchenstories.com

 

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!