<< Visi raksti

Čia un dzērveņu mērce

0

1330

Džūlī Morris @ 2015-04-03

Vitamīnu kokteilis, ka ne tikai palīdzēs nostiprināt imunitāti, bet arī kalpos kā gards našķis starp ēdienreizēm vai kā deserts, kuru vari papildināt ar augļiem vai putukrējumu/ saldējumu. Tāpat to vari lietot kokteiļos, pie pankūkām un kā piedevu citiem pusdienu ēdieniem. 

SASTĀVDAĻAS

Iegūsi aptuveni 2 krūzes mērces/ 6 personām

  • 1 1/2 krūzes svaigas vai saldētas dzērvenes
  • 1 1/2 krūzes svaigas ābolu sulas
  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu cukura
  • 3 ēdamkarotes čia sēklu
  • 1/2 tējkarote smalki sarīvēta svaiga apelsīna miziņa

PAGATAVOŠANA

  1. Vidējā katliņā uz mazas uguns sajauc kopā dzērvenes, ābolu sulu un kokosriekstu cukuru. Ļauj uzvārīties un vāri līdz puse šķidruma ir iztvaikojis – aptuveni 20 min.
  2. Ņem nost no uguns, pievieno čia sēklas un apelsīna miziņu.
  3. Kārtīgi samaisi.
  4. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, aptuveni 30 minūtes, apmaisot ik pēc 10 minūtēm.  Pēc tam liec ledusskapī.
  5. Pasniedz aukstu.

Šo mērci vari uzglabāt ledusskapī 1 nedēļu.

Recepte un foto: juliemorris.net

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!