<< Visi raksti

Cukini ar Parmezānu

0

2302

damndelicious @ 2014-10-02

Sastāvdaļas

  • 4 cukini, sagriezti gareniski
  • 1/2 krūzes sarīvēta Parmezāna
  • 1/2 tējkarites kaltēta timiāna
  • 1/2 tējkarotes kaltēta oregāno
  • 1/2 tējkarotes kaltēta baziika
  • 1/4 tējkaotes ķiploku pulvera
  • Jūras sāls un svaigi malti melnie pipari 
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes svaigu pētersīļu, smalki sakapātu

 

Šie kraukšķīgi cukini gabaliņi garšas ziņā ir novesti līdz pilnībai. Cepti cepeškrāsnī tie ir ne tikai garšīgi un veselīgi, bet arī atkarību izraisoši. Tu nespēsi apstāties, pat tad, ja sevi pieskaiti pie dārzeņu neēdājiem.

Cukini un parmezāns ir savienība, kura ir radīta debesīs un, ja visi dārzēņi garšotu šādi, mēs visi kļūtu pa veģetāriešiem. 

Labi, varbūt ne visi, bet patiešām, šī ir viena no garšīgākajām un ātrākajām dārzeņu receptēm. Turklāt šajā recetē nav ne cepšana eļļā, ne citas neveselīgas lietas, kas mēdz arī dārzeņu ēdienus pārvērst neveselīgā maltītē.

Pagatavošana:

  • Vispirms iesildi cepeškrāni līdz 170'C. 
  • Mazā bļodiņā sajauc Parmezānu, timiānu, oregāno, baziliku, ķiploku pulveri, sāli un melnos piparus.

Sagriez cukini gareniski, pārkaisi tiem pāri olīveļļu un garšvielu un parmezāna maisījumu, un liec cepeškrāsnī cepties, apmēram 15 minūtes. 

Pasniedz nekavējoties. Ja vēlies, vēl karstiem  pārkaisī pāri mazliet Parmezāna.

Recepte un foto: http://damndelicious.net/

 

 

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!