<< Visi raksti

Gardi un veselīgi šokolādes kārumi vegāniem

0

1736

Beth, tasty-yummies.com @ 2015-02-27

VEGĀNS ŠOKOLĀDES, ČIA SĒKLU UN CITU SUPERFŪDU PUDIŅŠ

Šis šokolādes superfūdu pudiņš ir ne tikai gards kārums, lai apmierinātu vēlmi pēc saldumiem, bet arī pilns ar vērtīgām uzturvielām un vitamīniem. Turklāt, tas pat tā īsti nav jāgatavo, kas nozīmē, ka pēc tam nebūs jāmazgā kaudze netīro trauku. Ieliec visas sastāvdaļas burkā ar vāku, sakrati un liec ledusskapī.  Tadā!  Pēc 4 stundām - pudiņš gatavs! 

SASTĀVDAĻAS 2 porcijām

  • 1 1/4 krūzes jebkuru nesaldināta riekstu piena  (mandeļu, Indijas riekstu, pekanriekstu, kokosriekstu utt.)
  • 1/4 krūzes čia sēklu
  • 3 ēdamkarotes raw kakao pulvera
  • Šķipsniņa rozā Himalaju sāls
  • 1 ēdamkarote bio kļavu sīrupa vai medus (ja vēlies saldāku garšu, pievieno vairāk)  
  • Tumšās šokolādes skaidiņas dekorēšanai

PAGATAVOŠANA

Liec visas sastāvdaļas stikla krūzē vai burkā ar vāku, nedaudz apmaisi un aiztaisi vāku ciet. Tad krati to labi daudz līdz viss samaisās. Liec to ledusskapī vismaz uz 4 stundām, ideālā variantā uz visu nakti. Ik pa laikam apmaisi.

Pasniedz to dekorējot ar produktiem pēc savas izvēles:  kristalizētu ingveru, godži ogām, riekstu sviestu, kokosriekstu skaidiņām, svaigiem citrusaugļiem, banānu ripiņām, riekstiem, granātābolu sēkliņām, kokosriekstu putukrējumu.

 Avots: http://tasty-yummies.com/

 

PILDĪTAS DATELES ŠOKOLĀDES GLAZŪRĀ

Šīs brīnumgardās pildītas dateles pavisam noteikti ir kārums ar kuru var našķoties bez sirdsapziņas pārmetumiem.  Turklāt šai receptei ir tik daudz variāciju, ka tās nekad neapniks.

Tumšās raw šokolādes mērce, kurā tiek iemērktas dateles ir ļoti viegli pagatavojama. Tā sastāv no raw kakao, kokosriekstu eļļas, medus, vaniļas ekstrakta (mājās pagatavota) un šķipsniņas rozā Himalaju sāls.

Pildīšanai vari izmantot mājās gatavotu kokosriekstu sviestu, mandeļu sviestu, žāvētu superfūdu ogu maisījumu (godži ogas, zīdkoka ogas un citas), kristalizētu ingveru un pat veselus riekstus – lazdu riekstus, pekanriektus, valriekstus utt.  Patiesībā variācijas ir bezgalīgi daudz, liec lietā savu fantāziju un seko savām garšas izjūtām. Pēc tam, kad piepildītās dateles ir iemērktas šokolādē, noliec tās maliņā uz pāris minūtēm, un tad pārkaisi tām pāri dažādus superfūdus pēc savas izvēles.

Daži varianti: sarīvēts kokosrieksts, jūras sāls,  kaņepju sēklas, čia sēklas, maka pulveris, apelsīnu miziņa u.c.  Tāpat tu vari vienkārši pārkaisīt pāri raw kakao pulveri, apgrauzdētas mandeļu vai citu riekstu skaidiņas, sēkliņas, maltu kanēli vai muskatriekstu.

Šīm datelēm piemīt neparasta karamelizēta garša, kas rodas pateicoties pildījumam un glazūrai. Lai arī kādu pildījumu un garnējumu tu izvēlēsies, zini, ka tās izbaudīs ikviens, kam būs iespēja tās nogaršot. 

SASTĀVDAĻAS

  • 18-24 mīkstās dateles
  • Raw šokolādes mērce (skatīt zemāk)
  • Pildīšanai: mandeļu vai citu riekstu sviesti, kokosriekstu sviests, žāvēti augļi vai rieksti, kristalizēts ingvers utt.  
  • Dekorēšanai: rīvēts kokosrieksts, jūras sāls, Maka pulveris, kviešu asnu pulveris, kaņepju  sēklas, magones, apelsīnu miziņa, muskatrieksts u.c.

Šokolādes mērce

  • 1/2 krūzes kokosriekstu eļļas, šķidras 
  • 2-4 ēdamkarotes medus vai kļavu sīrupa
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 1/2 krūzes raw kakao 
  • Šķipsniņa rozā Himalaju sāls

PAGATAVOŠANA

  • Sāc ar šokolādes mērces pagatavošanu. Ar dakšiņu bļodā samaisi kopā kokosriekstu eļļu, medu, vaniļas ekstraktu.
  • Pēc tam viegli iemaisi iekšā raw kakao un jūras sāli. Turpini maisīt līdz masa ir krēmīga, vienmērīga un bez kunkuļiem.  Liec to malā, un ķeries klāt dateļu pildīšanai.
  • Izklāj uz šķīvja, dēlīša vai paplātes cepampapīru. Attīri dateles no kauliņiem, pārgriežot tās gareniski vienā sānā.
  • Pildi tās ar sev tīkamu pildījumu, un saspied tās cieši kopā.
  • Liec visas piepildītās dateles uz trauka ar cepampapīru un ieliec uz 10 minūtēm ledusskapī, lai tās nedaudz kļūst stingrākas.
  • Pēc 10 minūtēm, ņem tās ārā no ledusskapja un  pa vienai mērc šokolādes mērcē.  Izmanto koka irbulīti vai 2 dakšiņas.  Ļauj liekai šokolāde notecēt.
  • Liec dateles atpakaļ uz trauka ar cepampapīru, ar iegriezuma vietu uz augšu. Pārkaisi pāri garnējumu pēc savas izvēles.
  • Liec atpakaļ ledusskapī uz 15-30 minūtēm, līdz šokolāde ir sacietējusi.
  • Ēd uzreiz turpat pie ledusskapja, vai ļauj tām mazliet sasilt līdz istabas temperatūrai, ja vien vari tik ilgi nociesties. 

Avots un foto: tasty-yummies.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!