<< Visi raksti

Grilētas sarkanās paprikas humus

0

1207

Ella Woodward @ 2014-08-17

Turku zirņi ir superveselīgi, un ir viens no labākajiem proteīna avotiem veģetāriešiem. Tajos ir daudz šķiedrvielu, kas ir ļoti nepieciešamas veselīgai gremošanas sistēmas darbībai.  Šķiedrvielas ir tās, ka palīdz tev saglabāt sāta sajūtu, un kontrolē cukura līmeni. Tās samazina holesterīna līmeni un arī sirds slimību risku.

 

 

 

Sastāvdaļas

  • 2 1/2 krūzes vārītu turku zirņu
  • 1 liela sarkana paprika
  • 1/2 halapenjo pipari  
  • 3 ēdamkarotes olīvu eļļas
  • 1/4 glāzes ūdens
  • 1 ēdamkarote tahini
  •  2 ēdamkarotes paprikas pulvera
  • 1 tējkarote kumina
  • 2 citroni
  • sāls

 

       PAGATAVOŠANA

  • Vispirms sagriez papriku 8 šķēlītēs, iztīri no sēklām un liec cepamtraukā. Cep 180 grādos 10 minūtes.
  • Kamēr cepas paprika, sagatavo pārējo  izspied sulu no citrona un kopā ar pārējām sastāvdaļām liec blenderī vai virtuves kombainā un mal. Apmēram 3-4 minūtes. Jo spēcīgāks būs kombains, jo krēmīgāks būs rezultāts.
  • Kad paprika ir izcepusies, un tās stūrīši sāk palikt brīni, ņem ārā no cepeškrāsns un ļauj atdzist pāris minūtes. Tad pievieno pārējai masai un vēlreiz sablenderē. 

Foto un Recepte: deliciouslyella.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!