<< Visi raksti

Kā gatavot pienu no Indijas riekstiem?

0

1528

yogi.lv @ 2014-12-31

Brīdī, kad esam nolēmuši vai nu sākt mazāk lietot uzturā piena produktus, vai atteikties no tiem pilnībā, nav nemaz tik viegli atrast alternatīvu. It īpaši, ja esam no tiem, kas iecienījuši treknos piena produktus. Iesākumā gan tīrā veidā, gan putrās riekstu piens liekas ļoti liess un pat nebaudāms. Rodas jautājums ar ko aizvietot “treknumiņu”. Viens variants ir izlīdzēties ar kokosriekstu eļļu sviesta vietā, bet vēl viena alternatīva ir pamēģināt Indijas riekstu pienu.

Ar ko Indijas riekstu piens atšķiras no citu riekstu piena? Ar to, ka tas ir krēmīgs un atsvaidzinošs, un pats labākais, to nav nepieciešams pirms lietošanas izkāst! Tas nozīmē, ka nekas no rieksta nepaliek neizmantots un mēs pilnībā saņemam visas riekstā esošas labās vielas. Un tas nozīmē arī to, ka to ir vieglāk un ātrāk pagatavot!

Lieto to kopā ar brokastu pārslām, pie tējas vai kafijas, kā arī kokteiļos un brokastu putrās.

SASTĀVDAĻAS

  • 1 glāze Indijas riekstu
  • 4 glāzes ūdens
  • 1-2 ēdamkarotes kļavu sīrupa, medus vai agaves nektāra
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • Šķipsniņa jūras sāls
  • Šķipsniņa malta kanēļa (pēc izvēles)

PAGATAVOŠANA

  1. Izmērcē Indijas riekstus vismaz 4 stundas, vislabāk visu nakti. Mērcēšanās laikā turi tos ledusskapī. Noskalo tos zem tekoša ūdens.  Liec riekstus virtuves kombainā, pievieno 2 glāzes ūdens un mal pirmajā (zemākajā) ātrumā, un lēnām palielini ātrumu. Dari to apmēram 2 minūtes līdz visi Indijas rieksti ir sasmalcināti.
  2. Pievieno atlikušās 2 glāzes ūdens, saldinātāju pēc izvēles, vaniļas ekstraktu, jūras sāli un kanēli. Ja tavs blenderis nav pietiekami spēcīgs, lai sasmalcinātu riekstus pilnībā, tu vari pienu izkāst.
  3. Uzglabā pienu ledusskapī 3-4 dienas.

PIEZĪMES

  • Sanāk apmēram 5 glāzes piena.
  • Šajā receptē riekstu un ūdens proporcijas ir 4:1. Ja vēlies krēmīgāku pienu, tad pievieno mazāk ūdens.

 Avots: cookieandkate.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!