<< Visi raksti

Kā pagatavot kokosriekstu pienu no skaidiņām un pēc tam kokosriekstu miltus?

0

2039

allsortsofpretty.com @ 2015-04-08

Kokosriekstu pienu lieto ne tikai svaigēdāji un vegāni, bet arī citi Āzijas virtuves mīļotāji. To var lietot rīta smūtijos, pie brokastu mušļiem, biezzupās, mērcēs, saldumos un vēl daudzās citās variācijās. Protams, mēs to varam nopirkt veikalā, bet, mūsuprāt, ir 2 galvenie iemesli kāpēc ir labāk to gatavot pašiem. Pirmkārt, kāpēc gan pārmaksāt? Kokosriekstu piens var būt diezgan dārgs produkts, īpaši, ja tas ir bio, bet, ja nē, tad tā sastāvā ir lietas, kuras noteikti nevar uzskatīt par veselīgām. Veikalā pirktam kokosriekstu pienam būs pievienots cukurs, kuru mēs varam aizstāt ar medu, datelēm, un pievienot papildus garšu ar vaniļas pāksti.  Vienīgais mīnuss, ka šo pienu tu nevari mēnešiem ilgu uzglabāt ledusskapī, taču tā pagatavošana ir ļoti ātra un viegla.

Turklāt gatavojot kokosriekstu pienu, tu iegūsi mīkstumu no kā pagatavot kokosriekstu miltus. Tāpēc, tas sanāk divtik izdevīgi!

SASTĀVDAĻAS

Viss, kas tev vajadzīgs ir kokosriekstu skaidiņas un ūdens.

 Šajā receptē tev vajadzēs 2 krūzes kokosriekstu skaidiņas un 4 krūzes ūdens.

PAGATAVOŠANA

Ir 2 veidi kā pagatavot kokosriekstu pienu:

1.variants:

  • Izmērcē skaidiņas aukstā ūdenī 2 stundas.
  • Liec blenderī un pārlej aukstu ūdeni.
  •  Mal 3-5 minūtes.
  • Izkās caur marlīti vai speciālu audumu, nospiežot tā, lai notek viss šķidrums un mīkstums būtu pēc iespējas sausāks. Tas ir īpaši svarīgi, ja vēlies pēc tam gatavot kokosriekstu miltus.

2.Variants.

  • Liec kokosriekstu skaidiņas blenderī un pārlej pāri tikko uzvārītu ūdeni.
  • Mal 3-5 minūtes.
  • Ļauj dažas minūtes atdzist.
  • Izkās caur marlīti vai speciālu audumu, nospiežot tā, lai notek viss šķidrums un mīkstums būtu pēc iespējas sausāks. Tas ir īpaši svarīgi, ja vēlies pēc tam gatavot kokosriekstu miltus.
  • Ja vēlies iegūt kokosriekstu krēmu, ko pieliet pie kafijas vai tējas,  tad vienkārši pievieno kokosriekstu skaidiņām mazāk ūdeni.

Pirmais variants ir piemērots svaigēdājiem, bet prasa vairāk laika. Otrs variants ir ātrāks, taču jābūt uzmanīgam nokāšot pienu, lai neapdedzinātu rokas, jo tas būs karsts.

 

KOKOSRIEKSTU MILTI

Sastāvdaļas: mīkstums, kas paliek pāri pēc kokosriekstu piena pagatavošanas

PAGATAVOŠANA

  • Liec mīkstumu uz cepeškrāsns pannas, nelieto taukvielas.
  • Iesildi cepeškrāsni līdz 170'C.
  • Ar dakšiņu sasmalcini lielākos gabalus, izkārtojot visu pēc iespējas plānākā kārtā.
  • Liec cepeškrāsnī un cep 45 minūtes.
  • Lai zinātu, ka tas ir gatavs, vienkārši patausti ar roku, ja jūtu mitrumu, tad liec vēl atpakaļ cepeškrāsnī, līdz tas ir pilnībā sauss.
  • Nedaudz atdzesē un liec virtuves kombainā, un mal aptuveni 1-2 minūtes.

Recepte un foto: allsortsofpretty.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!