<< Visi raksti

Karstmaizes ar kazas sieru, valriekstiem, rozmarīnu un medu

0

1267

seasonsandsuppers.ca @ 2015-01-04

Ātri pagatavojams, gards un veselīgs našķis, kuru tu vari sagatavot jau pirms našķošanās.  Sagriez maizīti, liec tai virsū sieru un izkārto uz cepampannas.  Pēc cepšanas  cepeškrāsnī pārkaisi pāri riekstus , rozmarīnu un medu.  Gards našķis aukstām ziemas dienām. 

SASTĀVDAĻAS

1 bagete
200 gr kazas siera
1/4 krūzes medus
1/2 krūzes sasmalcinātu, apgrauzdētu valriekstu, pekanriekstu vai  lazdu riekstu (tu vari to sagriezt visus, vai sasmalcināt tikai daļu)
1/2 ēdamkarotes smalki sagriezta svaiga rozmarīna

PAGATAVOŠANA

  1. Iesildi krāsni līdz 180C
  2. Apgrauzdē riekstus: liec tos uz cepamtrauka, grauzdē apmēram 7-10 minūtes, līdz tie ir viegli brūni. Pēc tam noteikti izņem laukā no krāsns un ļauj atdzist.
  3. Sagriez bageti šķēlītēs – ripiņās. Liec virsū sieru. Izkārto visas maizītes vienā līmenī pannā un cep apmēram 10-15 minūtes cepeškrāsnī 180 grādos. Maizītes stūriem jābūt brūnam un sieram mīkstam.
  4. Kamēr maizītes cepas, sasmalcini riekstus un rozmarīnu. Mazā katliņā uz ļoti lēnas uguns uzsildi medu. Nevāri to un nekarsē, tikai mazliet uzsildi!!! Apmēram 2 minūtes.
  5. Kad maizītes ir gatavas, liec tām virsū riekstus un pārkaisi pāri rozmarīnu.
  6. Lej medu mazā bļodiņā un pasniedz kopā ar maizītēm vai arī uzlej to uz maizītēm tieši pirms pasniegšanas.

Avots: seasons and suppers

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!