<< Visi raksti

Ko likt uz grila veģetāriešiem?

0

1458

yogi.lv @ 2015-06-23

Līgo un Jāņu svinēšana lielākai daļai svinētāju iet roku rokā ar alus dzeršanu un sašliku ēšanu. Savā ziņā, šīs divas lietas ir kļuvušas par Jāņu tradīciju, kurai nav it nekāda pamata. Saulgriežu svinēšana ir pilnībā iedomājama bez šīm divām lietām. Lai to pierādītu, esam sameklējuši informāciju par to, ko uz grila var likt veģetārieši.

 

 

 

KO VARAM GRILLĒT?

  • cukini
  • paprikas, visās krāsās
  • sarkanos sīpolus
  • šampinjonus vai Portobello sēnes
  • saldo kartupeli
  • jaunos kartupeļis
  • tofu
  • panīru
  • ķiršu tomātus
  • svaigu kukurūzu
  • baklažānu
  • muskatķirbi

Lai dārzeņu kebabi būtu garšīgi, tiem jāsagatavo garda marināde. Lai garša būtu pilnīgāka, dārzeņus liek marinēties ledusskapī vismaz uz 4 stundām. 

POPULĀRĀKĀS SASTĀVDAĻAS MARINĀDEI

  • sinepes
  • medus
  • grieķu jogurts
  • melnie pipari
  • ķiploki
  • kūpināta papriku
  • oregano
  • timiāns
  • baziliks
  • kinza
  • sojas mērce
  • olīveļļa
  • citronu sula
  • karijs
  • kumīns
  • kurkuma
  • anīsa zvaigzne
  • dilles
  • sīpoli

PAGATAVOŠANA

Kad dārzeņi ir iemarinējušies, tos dur uz iesmiem un cep grillā 3-4 minūtes no abām pusēm. 

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!