<< Visi raksti

Kūka dzīves svinēšanai - saldējuma torte ar zemenēm, rabarberiem,auzu pārslām un riekstiem

0

1358

notwithoutsalt.com @ 2015-06-01

Dzīves svinēšanai ir jābūt grandiozai! It īpaši, ja šī diena ir īpaša - vienalga vai tā ir tava dzimšanas diena, izlaidums, laulības gada diena vai cita nozīmīga diena tavā mūžā. Tas nozīmē, ka nav jāskaita kalorijas un jāierobežo sevi baudā!  Vēl labāk, dzīves svinēšanai nemaz tā īsti nav vajadzīgs kāds konkrēts iemesls, tikai vēlēšanās dzīvot baudpilni.  Šī kūka, kas ideāli piemērota karstai vasaras dienai,  ļaus tev izbaudīt ik mirkli savas dzīves. 

 

 

 

SASTĀVDAĻAS

Brūnais cukura krēms/mērce

  • ½  krūzes sviesta
  • 1 1/2 krūzes tumši brūnā cukura  
  • 1 krūze trekna saldā krējuma
  • 1/2 tējkarotes vaniļas
  • 1/4 tējkarotes košera sāls

 Grauzdēti valriekstu un auzu pārslas

  • 4 ēdamkarotes sviesta, izkausēta  
  • 1/4 krūzes tumši brūnā cukura
  • 1 krūze auzu pārslas
  • 1krūze valriekstu, sasmalcināti
  • 1/2 tējkarotes košeru sāls
  • 1/4 tējkarote malta kanēļa

Grauzdētas zemenes un rabarberi 

  • 500g zemeņu, sagrieztas
  • 3 rabarbera kātiņi jeb 2 krūzes/300 g sagriezta rabarbera
  • 1/2 krūzes cukura

Skābais putukrējums

  • 1 1/2 saldais krējums
  • 1/2 krūzes skābā krējuma
  • 1/4 krūzes cukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

 Un vēl - 3 litri vaniļas saldējuma

PAGATAVOŠANA

Sviesta krēms:

  1. Izkausē sviestu palielā katliņā ar nepiedegošu virsmu uz vidējas uguns.
  2. Ļauj sviestam pavārīties līdz tas sāk smaržot pēc riekstiem un uzmanīgi to apmaisot vari saskatīt, ka katliņa apakšā sviests paliek zeltains.
  3. Pievieno cukuru un saldo krējumu un turpini vārīt vēl 5 minūtes, līdz krēms nedaudz sabiezē.
  4. Ņem katliņu nost no uguns un iemaisi iekšā vaniļu un sāli.
  5. Ļauj atdzist vai liec ledusskapī līdz izmantošanai.

Valriekstu un auzu pārslu grauzdēšana

  1. Iesildi cepeškrāsni līdz 205’C grādiem un izklāj pannu ar cepamo papīru.
  2. Samaisi bļodā sviestu, cukuru, auzu pārslas, valriekstus un sāli.
  3. Ber šo visu uz cepamās pannaas un cep (funkcija ROAST) apmēram 20-25 minūtes.  Pāris reizes cepšanas laikā apmaisi.

Zemeņu un rabarbera grauzdēšana

  1. Kamēr auzu pārslas un rieksti gatavojas, sagatavo augļus. Bļodā sajauc zemenes, rabarberus un cukuru.
  2. Izmaisi un ber uz cepamās pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Grauzdē (funkcijas ROAST) 30-40 minūtes līdz zemenes un rabarberi ir mīksti.

Putukrējums

  1. Sajauc saldo krējumu, skābo kr’jumu, cukuru un vaniļu bļodā un kul ar mikseri līdz iegūsti biezu masu. Liec ledusskapī.

KŪKAS KOPĀ LIKŠANA 

  1. Kūkas formā apakšā vispirms liec pusi no graudētām auzu pārslām un valriektiem.
  2. Pa virus liec pusi saldējuma, izkārto to mazās bumbiņās, vienmērīgi. Labi, ja saldējums ir nedaudz atkusis un ir mīksts.
  3. Pa virus saldējumam liec atlikušo daļu auzu pārslu un riekstu un apmēram pusi krūzes sviesta krēma. Atceries atstāt kādu daļu pasniegšanai.
  4. Liec kūku saldētavā uz 30 minūtēm.
  5. Pēc tam ņem laukā no saldētavas un liec pāri vēl vienu kārtu saldējuma.
  6. Tieši pirms pasniegšanas izdekorē kūkas malas ar putukrējumu, atstājot centrā vietu augļiem.
  7. Kad pasniedz kūku, tad servē to ar sviesta krēmu un putukrējumu. 

Avots: http://notwithoutsalt.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!