<< Visi raksti

Lavandas un citrona cepumiņi svaigēdājiem

0

1412

rawmazing.com @ 2014-09-01

Šo delikāto un izsmalcināto cepumiņu pamatā ir Indijas riekstu milti, kurus tu vari pagatavot pati, sasmalcinot riekstus virtuves kombainā. Indijas rieksti ir brīnišķīgi tieši desertiem ne tikai burvīgās garšas dēļ, bet arī tāpēc, ka tie ir lielisks antioksidantu avots. Turklāt salīdzinot ar citiem riekstiem, tajos ir ļoti maz tauku satura un daudz magnija, kas ne tikai palīdz taviem kauliem, bet arī ļauj saglabāt mieru stresa situācijās.

 

Sastāvdaļas:

  • 3 glāzes Indijas riekstu miltu
  • 1/2 glāzes mandeļu miltu
  • 2 tējkarotes lavandas (sadalītas uz pusēm)
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas  
  • 2 ēdamkarotes citrona miziņas
  • 1/2 tējkarotes vaniļa (pēc izvēles)
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas, šķidras
  • 2 ēdamkarotes svaiga agaves nektāra
  • 1/2 krūzes sausa kokosrieksta

 

1. Lai pagatavotu Indijas riekstu miltus, sasmalcini ½ krūzes šo riekstu virtuves kombainā. Ik pa laikam apmaisi, lai sasmalcinātu visus lielākos gabaliņus un iegūtu vienmērīgu masu.  Neblenderē par daudz, jo tad iegūsi riekstu sviestu.  Sasmalcinot vienu glāzi svaigu Indijas riekstu, iznāk pusotra glāze miltu.

2. Samaisi kopā Indijas riekstu miltus, mandeļu miltus, 1 ēdamkaroti lavandas, citronu sulu, citrona miziņu (sarīvētu), kokosriekstu eļļu un agaves sīrupu.

3. Samīci mīklu un izveido bumbiņas.

4. Sasmalcini sauso kokosriekstu virtuves kombainā vai kafijas dzirnaviņās.  Samaisi kopā ar 1 ēdamkaroti lavandas, un apviļā šajā sajaukumā bumbiņas.

5. Atdzesē ieliekot uz brīdi ledusskapī. 

 Ja vēlaties mandeļu miltus var pagatavot mājās, sasmalcinot mandeles, kurām noņemta miziņa. 

 

Foto: rawmazing.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!