<< Visi raksti

Lazanja svaigēdājiem un vegāniem

0

1524

Giada Mazzer @ 2015-08-01

Ja arī tu meklē jaunas idejas kā pagatavot cukini jeb kabačus, kuru sezona nu Latvijā rit pilnā sparā, tad iesakām šo lielisko lazanjas recepti.  Klasiskos Itāļu ēdienus nemaz nav tik viegli pagatavot vegānus un kur nu vēl svaigus. Šajā receptē tas viss apvienojas.

 

 

 

 

SASTĀVDAĻAS:

„Pastas plāksnītēm”:

  • 8 cukini (nomazgāto un ar mandolīnu sagriezti plānās šķēlītēs)

Valriekstu „gaļas” mērcei:

  • 100 valriekstu
  • 150g saulē kaltētu tomātu
  • 1 ĒK tamari
  • 1ĒK salvijas (kaltētas)
  • 2 ĒK ekstra virgin olīveļļa
  • Šķipsniņa Himalaju sāls

Indijas riekstu siers:

  • 200g Indijas riekstu
  • 50ml ūdens (vairāk vai mazāk pēc vajadzības)
  • 2ĒK rauga pārslu
  • 2ĒK citronu sulas
  • 1ĒK ābolu etiķa
  • Šķipsniņa Himalaju sāls

Pesto:

  • 50g svaiga bazilika (papildus garnēšanai)
  • 70g ciedru rieksti (papildus garnēšanai)
  • 100ml ekstra virgin olīveļļa
  • 1 ĒK rauga pārslu
  • ½ ķiploku daiviņa
  • Šķipsniņa Himalaju sāls

Tomātu krēms:

  • 100g ķiršu tomātiņu
  • 50g saulē kaltētu tomātu
  • 1 ĒK kļavu sīrupa
  • 3 ĒK ekstra virgin olīveļļa
  • 1 TK kaltēta oregano
  • Šķipsniņa Himalaju sāls

PAGATAVOŠANA

  1. Valriekstu mērce: visas sastāvdaļas sablenderē. Masai jābūt nedaudz kraukšķīgai, nesamaliet to pilnīgi krēmīgu.
  2. „Siers”: visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un maļ, ik pa brīdim pielejot nedaudz ūdens. Masai jābūt pufīgai.
  3. Bazilika pesto: visas sastāvdaļas kārtīgi sablenderē.
  4. Tomātu krēmam: samal visas sastāvdaļas virtuves kombainā.
  5. Kad viss gatavs, kārto lazanju. Pamīšus kārtās liek cukini, valriekstu mērci, cukini, Indijas riekstu sieru, cukini, bazilika pesto, cukini, tomātu krēmu, cukini.
  6. Dekorē ar svaigu baziliku un ciedru riekstiem. 

Avots un foto: http://www.furtherfood.com/recipe/raw-zucchini-lasagna-recipe-vegan-cashew-cheese-pesto-antioxidant-foods/

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!