<< Visi raksti

Magoņu sēklu khirs

0

1210

V. un Uša Lada @ 2015-08-17

 

 

 

 

 

 

 

  • 1 šķipsna safrāna
  • 1 ēd. k. piena
  • 1/4 glāzes balto magoņu sēklu
  • 4 glāzes piena
  • 1/4 tējk. kardamona
  • 1 šķipsna muskatrieksta
  • 1 tējk. ar kaudzi charole riekstu (ja vēlas)
  • 1 ēd. k. gī
  • 1/2 glāzes nerafinēta brūnā cukura (vai pēc garšas)

Safrānu 10 minūtes izmērcē 1 ēdamkarotē piena.

Pastāvīgi maisot, apgrauzdē magoņu sēklas uz sausas pannas, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un sāk sprakšķēt.

Sēklas liek blenderī kopā ar vienu glāzi piena un samaļ.

Uz nelielas liesmas uzvāra atlikušās 3 glāzes piena un pievieno kardamonu, muskatriekstu, riekstus, izmērcēto safrānu un samaltās magoņu sēklas. Iemaisa cukuru un gi.

Turpina vārit uz nelielas liesmas vēl 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

Pasniedz siltu.

• Kafām šo ēdienu ieteicams patērēt ar mēru.

Ārstnieciskā iedarbība: šis khirs lieliski veicina miegu un palīdz mazināt caureju.

Bilde  

 

V-P-K-

4 porcijām

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!