<< Visi raksti

Melleņu, citrona kēksiņi ar kardamona drupačām

0

1442

call-me-cupcake.blogspot.com/ @ 2014-12-09

Vienalga, aiz loga snieg, līst vai spīd saule, kēksiņi garšo jebkurā gada laikā. Turklāt tie ir e tikai viegli un ātri pagatavojami, bet arī ļoti gardi. Melleņu kēksiņu variācijas ir patiešām ļoti daudz, bet šī ir brīnumaini garda pateicoties kardamona drupačiņām. Kā zināms, kardamons ir laimes izjūtu izraisoša garšviela, un, ja pilnīgai laimei ir nepieciešams viens kardamona kēksiņš, kāpēc sev to liegt?

SASTĀVDAĻAS

Aptuveni 10-12 gb. (Atkarībā no formiņu izmēra)

 

KARDAMONA DRUPAČIŅĀM  

  • 2 ĒK miltu  
  • 2 ĒK cukura 
  • 1/2 TK malta kardamona 
  • šķipsniņa sāls
  • 25 g (apmēram 1 1/2 ĒK) auksta sviesta, sasmalcināta

KĒKSIŅIEM

  • 100 g sviesta
  • 1/3 krūzes + 1 1/2 ĒD (100 ml) jogurta
  • sarīvēta miziņa no 1 citrona
  • 2 vidēja lieluma olas
  • 1/2 krūzes + 2 ĒK (135 g) cukura
  • 1 1/4 krūzes (180 g) miltu
  • 2 TK cepamā pulvera
  • šipsniņa sāls
  • 1 krūze (150 g) mellenes, svaigas vai sadētas 

PAGATAVOŠANA

DRUPAČIŅAS

  • Mazā bļodā sajauc kopā miltus, cukuru, kardamonu un sāli.
  • Pievieno ar rokām sviestu un mīci līdz iegūsti drupačiņas.
  • Liec bļodu ledusskapī, kamēr gatavo kēksiņu mīklu. 

KĒKSIŅI

  • Iesildi cepeškrāsni līdz  200°C un sagatavo kēksu formu.  
  • Izkausē sviestu; pievieno tam jogurtu un citrona miziņu.
  • Sakul olas un cukuru līdz iegūsti pufīgu un vieglu masu.
  • Pievieno to sviesta masai.
  • Citā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli.
  • Pievieno to sviesta masai.
  • Pieber klāt mellenes.
  • Liec šo masu formiņās, tā lai aizpilda apmēram  ¾ un pa virsu liec kardamona drupačas.
  • Cep 18-21 minūtes.  

 

Avots un foto: call-me-cupcake.blogspot.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!