<< Visi raksti

Melleņu siera kūka svaigēdājiem 10 minūtēs

0

4117

Ana, theawesomegreen.com @ 2015-02-22

Viegla, garšīga, veselīga siera kūka, kuras pagatavošana noris burtisku acumirklī. 

Šīs kūkas pagatavošanā tev vajadzēs tikai labu virtuves kombainu un labas,  svaigās sastāvdaļas: mellenes, riekstus un medu. Ja neņem vērā virtuves kombaina mazgāšanu, riekstu mērcēšanu un kūkas „atdzesēšanu”, tad viss pagatavošanas process patiešām aizņem ļoti īsu laiku. Turklāt rezultāts ir debešķīgs – veselīgs, garšīgs un jaunām idejām un panākumiem iedvesmojošs. Pagaršojot šo, tev vairs nekārosies veikalā nopērkamās kūkas, kuru sastāvā ietilpst vai visa Mendeļējeva tabula.  

 

 

SASTĀVDAĻAS: 6 personām

  • 2 glāzes Indijas riekstu, izmērcētu
  • 1 citrons, tikai sula
  • ½ krūzes kokosriekstu piena (vari izmantot arī pašas gatavoto)
  • 2 ēdamkarotes svaiga medus  vai agaves nektāra pilnīgi vegānai versijai
  • 1 krūze melleņu, svaigas vai saldētas
  • 1 krūze žāvētu dateļu, bez kauliņiem, izmērcētas (ja dateles ir ļoti mīkstas, tad tās mērcēt nevajag)
  • ½ krūzes mandeļu

PAGATAVOŠANA

  • Sagatavo apaļu trauku vai pannu, noklāj to ar cepampapīru.
  • Vispirms pagatavo pamatu – liec dateles un mandeles virtuves kombainā un pulsē, lai iegūtu lipīgu masu.
  • Liec šo masu traukā un izkārto vienmērīgā līmeni, nedaudz piespiežot.
  • Nokās Indijas riekstus. Liec tos virtuves kombainā, pievieno citrona sulu, kokosriekstu pienu un medu. Pulsē un blenderē līdz iegūsti vienmērīgu, krēmveida masu.
  • Liec Indijas riekstu masu virsū pamata masai.
  • Gatavo pēdējo kārtu. Sablenderē mellenes virtuves kombainā ( ja vēlies pievieno tām nedaudz medus vai agaves sīrupa).
  • Liec šo masu virsū Indijas riekstu masai. Nosedz kūku un liec saldētavā vismaz uz 3 stundām.
  • Izņemt to no saldētavas 15 min pirms ēšanas.

 

Avots un foto: theawesomegreen.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!