<< Visi raksti

Melleņu siera kūka vegāniem un svaigēdājiem

0

3360

Ella Woodward @ 2014-05-15

 

Apakšējā kārta tiek veidota no lipīga riekstu un dateļu maisījuma, kurš ir kraukšķīgs, mazliet grūti sakošļājams, bet tajā pašā laikā tieši tāpēc pilnīgi dievišķīgs.

Otrā kārta nodrošina perfektu kontrastu, jo ir maiga, bieza un krēmīga, pagatavota no Indijas riekstiem, saldēta banāna, ābolu sulas un kļavu sīrupa. Un tas viss kopā garšo daudz,  daudz labāk kā izklausās.

Trešā kārta, kas patiesībā visu satur kopā, ir ar maigu ogu garšu, kuru rada svaigas mellenes un zemenes.

Šīs kūkas gabaliņš izkusīs mutē, panākot to, ka visas trīs kārtas lieliski saplūst kopā, radot garšas augstāko baudu. Tu iemīlēsi šo lielisko kūku gan garšas dēļ, gan tādēļ, ka to ir ļoti viegli pagatavot, jo tā nav jācep. Un pats galvenais tā ir arī super veselīga, ar katru kumosu šīs kūkas tu uzņem neticami lielu vitamīna un minerālvielu devu, kas uzpildīs tevi ar milzīgu enerģiju.

Visgaršīgākais un veselīgākais šeit ir ogas, kas pazemina holesterīnu un asinsspiedienu, un uzlabo sirds un asinsvadu sistēmas funkcijas. Vai zināji, ka mellenēs ir viens no visaugstākajiem antioksidanta līmeņiem, kas nozīmē, ka tām ir spēcīgas pretiekaisuma īpašības, kas palīdz organismam cīnīties ar hroniskām kaitēm? Arī zemenes ir lielisks antioksidantu avots, turklāt viens no labākajiem C vitamīna avotiem, kas palīdz imūnsistēmai strādāt nevainojami. 

 

Sastāvdaļas

Pamata kārtai

1 un ½ glāzes mandeļu
2 un ½ glāzes dateļu

 Vidus kārtai

2 glāzes izmērcētu Indijas riekstu
2 sasaldēti nogatavojušies banāni
1/3 – ½ glāzes kļavu sīrupa (atkarībā no tā, cik saldu tu vēlies kūku)
1/3 glāzes svaigi spiestas ābolu sulas1 tējkarote kanēļa

 Augšējai kārtai

1 glāze svaigi sasaldētas mellenes

(svarīgi, lai mellenes būtu svaigi saldētas, pāris stundas pirms kūkas pagatavošanas, jo veikalā nopērkamās saldētās mellenes satur daudz vairāk ūdens un padara masu daudz šķidrāku)
1 glāze zemenes
1 saldēts banāns
4 dateles
1 ēdamkarote kļavu sīrupa
1 ēdamkarote kanēļa

Sagatavošanās darbi pirms kūkas pagatavošanas

Pirms sākt gatavot šo kūku, sagriez ripiņās trīs banānus un ieliec to saldētavā vismaz uz trīs stundām, blakus mellenēm. Tāpat vismaz trīs stundas ir jāizmērcē Indijas rieksti.

Sāc ar pamata izveidošanu. Ieliec mandeles pārtikas smalcinātājā un blenderē minūti vai tik ilgi kamēr rieksti ir sasmalcināti. Kad tas ir noticis, pievieno dateles un blenderē tik ilgi, kamēr tās pilnībā sajaucas ar riekstiem, kamēr rodas lipīga masa. Liec šo masu kūkas pamatnē un pēc tam ievieto to saldētavā.

 


Pirms ķeries klāt pēdējai kārtai, nogaidi un paturi kūku saldētavā vismaz 20 minūtes, ļaujot tai nosēsties. Pēc tam pievieno blenderī esošai masai no vidus kārtas visas sastāvdaļas, kas nepieciešamas augšējai kārtai un sablenderē visu kopā. Tad klāj virsu uz vidējās kārtas.Vidējo slāni pagatavot ir ļoti vienkārši. Vienkārši ieliec visas sastāvdaļas blenderī un mal, kamēr iegūsti krēmīgu masu. Pēc tam izņem no saldētavas kūkas pamatni un uz tās uzliec ¾ no vidējās masas. Pārējo paturi blenderī, jo tas būs nepieciešams pēdējai kārtai.

Pirms pasniegšanas, izņem kūku no saldētavas un ļauj tai pāris minūtes pasildīties.tas.  Liec kūku saldētavā un paturi tur vismaz 2 stundas.

Foto un recepte: http://deliciouslyella.com/

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!