<< Visi raksti

Mīkstā piparkūku tortīte ar krēmsieru un cukurotām dzērvenēm

0

1736

call-me-cupcake @ 2014-12-11

Apnicis katru gadu cept piparkūkas? Varbūt tev tās cietās nemaz negaršo? Lūk, garda alternatīva tiem, kas grib pamēģināt ko jaunu. 

Piparkūku garšvielu maisījumam tev vajadzēs:

Te sanāks mazliet vairāk kā tev būs nepieciešams receptē, taču pavisam noteikti atlikumu tu varēsi izmantot gatavojot citus ēdienus vai karstos dzērienus.  Iesakām izmantot nevis jau samaltas garšvielas, bet malt tās pašiem piestiņā vai kafijas dzirnaviņās. Atšķirība patiešām būs milzīga! 

4 tējkarotes svaigi malta kanēļa
4 tējkarotes svaigi malta ingvera
3 tējkarotes svaigi malta kardamona
3 tējkarotes svaigi maltas krustnagliņas

Piparkūku tortei tev vajadzēs:

  • 270 g miltu
  • 1 tējkarote sodas 
  • šķipsniņa sāls
  • 4 tējkarotes piparkūku garšvielu maisījuma (recepte augšā) 
  • 1/2 tējkarotes rīvētas apelsīna miziņas
  • 2 lielas olas
  • 100 g brūnā vai muskavado cukura
  • 100 ml* cukurniedru sīrupa
  • 125 g sviesta
  • 100 ml saldā krējuma (ar aptuveni 35-40 % tauku satura)
  • 150 ml* piena

Dzērvenes cukurā

  • Svaigas dzērvenes, pāris saujas
  • 1 olu baltums
  • pūdercukurs vai smalkais cukurs apviļāšanai

Krēmsiera garnējumam

  • 150 g mīksta sviesta 
  • 180 - 210 g (1 1/4 - 1 1/2 krūzes) pūdercukura
  • 200 g auksta krēmsiera

PAGATAVOŠANA

Mīkstā piparkūku torte

  1. Iesildi cepeškrāsni līdz 175°C.  Kūkas cepamformas iesmērē ar sviestu un pārkaisi pāri miltus. Tev vajadzēs trīs -  15 cm. Noliec tās malā.
  2. Bļodā sajauc miltus, sodu, sāli, piparkūku garšvielu maisījumu un apelsīna miziņu. Noliec malā. 
  3. Bļodā iesit olas un cukuru, kul tās līdz iegūsti viegli gaišu nokrāsu. Aptuveni 3-4 minūtes. Pievieno cukurniedru sīrupu un kul līdz iegūsti vienmērīgu masu.
  4. Izkausē pannā sviestu un pievieno saldo krējumu un pienu.
  5. Pievieno vispirms sausās sastāvdaļas, pēc tam sviesta masu olām. 
  6. Sadali šo mīklu starp visām trim kūku formām un liec tās cepties cepeškrāsnī uz 25-30 min. Pēc tam ļauj tām 15 minūtes atdzist.  



Cukurotās dzērvenes
1. Iemērc dzērvenes olu baltumā un izkārto uz virtuves papīra dvielīša, lai tās nav pilnīgi slapjas, kad tu tās bērsi cukurā. (tas padarīs cukuru pikainu).
2. Apviļā tās cukurā un atstāj tās 30.min nožūt. Tajā laikā pagatavo krēmu. 

Krēmsiera pildījums
1. Kul sviestu, kamēr tas kļūst bāls, aptuveni 2 minūtes. 
2. Pievieno pūdercukuru un turpini kult, kamēr masa kļūst ļoti bāla un pūkaina, aptuveni 3-5 minūtes.  
3. Pievieno krēmsieru un turpini kult līdz iegūsti vienmērīgu masu.

Kā salikt kūku kopā
1. Ja kūkas pamatnes ir sanākušas dažāda biezuma, tad nedaudz pielīdzini tās. Tu vari to darīt arī ar krēma kārtu, uzliekot vietām vairāk un vietām mazāk. 
2. Liec pirmo pamatu uz šķīvja vai speciāla kūkas pamata un klāj tam pāri krēmu.
3. Turpini tā darīt, kamēr visas trīs kārtas ir saliktas kopā. Pa virsu krēmu klāj ļoti bagātīgi. 
4. Pēc tam pārklāj krēmu vienmērīgi arī uz kūkas malām un ieliec to ledusskapī uz 10-20 minūtēm, ja nepiciešams. 
5. Dekorē ar cukurotām dzērvenēm un ziemassvētkiem atbilstošiem rotājumiem pēc izvēles.

 



Piezīmes
-*100 ml = 6 ēdaamkarotes + 2 tējkarotes
-*150 ml = 10 ēdamkarotes
-Ja tu nevēlies izmantot svaigu olu dzērveņu apviļāšanai, tad izmanto jau gatavu sīrupu. 

Avots: http://call-me-cupcake.blogspot.se/

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!