<< Visi raksti

Nezini, ko darīt ar ķirbju sēklām? Ieklausies speciālista padomos!

0

2065

Merilin Jobst @ 2014-10-29

Jautājums, ko darīt ar ķirbju sēklām, rudenī ir aktuāls ļoti daudziem. Mēs Džeimija Olivera mājas lapā atradām, mūsuprāt, ļoti viegli un ērtu recepti, kā apgrauzdēt ķirbju sēklas.  Tu vari tās lietot gan kā veselīgu našķi, gan pievienot ēdieniem -zupām, salātiem, brokastu putrām un pat desertiem. Kāpēc sviest šo labumu ārā?

Ievēro šo vienkāršos soļus  un  tu vairs nekad nemetīsi ķirbju sēklas miskastē.

IZTĪRI SĒKLAS NO ĶIRBJA

Ar platu karoti iztīri sēklas kopā ar mīkstumu no ķirbja. 

NOTĪRI

Atdali sēklas no mīkstuma.

NOSKALO

Nomazgā sēklas bļodā ar ūdeni.

ATDALI

Atdali sēklas vienu no otras un izklāj uz pannas.

IZVĒLIES GARŠU

Izvēlies garšvielas pēc savas gaumes, bet atceries, ka jūras sāls ir neaizstājams. Šajā receptē tika izmantotas svaigi maltas fenheļa sēklas un čili pārslas. Eksperimentē un atrodi savu ideālo garšu.

PIEVIENO OLĪVEĻĻU

 Pārlej pāri olīveļļu.

PIEVIENO GARŠVIELAS

Pārkaisi pāri izvēlētās garšvielas. Ideālā variantā tu tās samal piestiņā nevis izmanto jau maltas gatavās garšvielas. 

SAJAUC 

Samaisi ķirbju sēklas kopā ar olīveļļu un garšvielām.

GRAUZDĒ

Liec cepeškrāsnī 180C uz 10 minūtēm.

ATDZESĒ

Pirms sāc našķoties ar tām, atdzesē.

UZGLABĀ

Uzglabā hermētiski noslēgtā traukā.

 

Recepte: Merilin Jobst, Foto:Joe Sarah, http://www.jamieoliver.com/

 

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!