<< Visi raksti

Olu kultenis ar pieneņu lapām

0

1236

Kristīne Somere @Yogi.lv @ 2015-04-24

Līdz šim es Pieneņu lapas biju lietojusi tikai tējas pagatavošanā, jo no bērnības atceros, ka pieneņu lapas ir rūgtas un ziedu kātos iekšā ir kaut kas balts, lipīgs un rūgts. Protams, par to, ka pieneņu lapas ir veselīgas un tās var ēst gan svaigas salātos, gan pievienot dažādiem termiski apstrādātiem ēdieniem, bija dzirdēts, bet nepietika drosmes pamēģināt. Kad manās rokās nonāca Ilzes Lipskas grāmata Zaļās Receptes, es nolēmu mest savas bailes pie malas un ķerties klāt jauniem atklājumiem.

Kamēr bērns agri no rīta veica pirmo pastaigu dārzā, es cītīgi meklēju skaistākās jaunās pieneņu lapas un jau domās iztēlojos kā šis olu kultenis varētu garšot. Domāju, ko gan darīšu, ja man tas negaršos? Pieneņu lapas taču ir rūgtas...un  mājās neviena cita nav, mazais visticamāk neēdīs ...un vai suns ēdīs? Garšas uzlabošanai pievienoju vēl sauju jaunos  sīpollociņus. Biju sagatavojusies, ka šis noteikti būs veselīgais, bet ne tas garšīgākais brokastu risinājums, bet nekā! Biju totāli kļūdījusies, jo ēdiens sanāca tik brīnišķīgs, ka lai gan receptē bija minēts – 2-3 porcijas apēdu gandrīz visu. Tik labs tas bija! Turklāt, nezinātājs noteikti nepateiks, ka tur klāt ir pienenes! (Ļoti gribu izmēģināt to uz mājiniekiem.) Iespējams, garšu nomāca lociņu un paprikas garša (to receptē nebija, bet man likās, ka šie produkti nomāks pieneņu garšu, no kuras tik ļoti baidījos), taču, ēdot es sapratu, ka nākamreiz pienenes riskēšu pielikt vēl mazliet, jo patiesībā pēc garšas tie mazliet līdzinājās spinātiem un no rūgtās garšas nav ne miņas. Tagad kad savajadzēsies zaļumus, vienkārši iziešu dārzā paravēt nezāles.

OLU KULTENIS AR PIENEŅU LAPĀM

Sastāvdaļas:

  • 4 olas
  • 100g piena
  • 1 tomāts
  • 1 sauja pieneņu lapas
  • ½ paprikas
  • Sauja sagrieztu lociņu
  • Sāls
  • Malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Vispirms eļļa mazliet apcep papriku.
  2. Pa to laiku sakuļ olas, pievieno sāli un piparus, smalki sagrieztu tomātu, lociņus un pieneņu lapiņas.
  3. Pārlej pāri paprikai un cep kamēr gatavs.
  4. Es nogriezu uguni uz vismazāko, uzliku vāku un lāvu 5 minūtes uz lēnas uguns sautēties.  

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!