<< Visi raksti

Rabarbera kūka ar granātābolu un rozmarīna sviesta krēmu

0

1510

sugaretal.com @ 2015-05-02

Sastāvdaļas 3 kūkas kārtām:

  • 90 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 2 1/4 krūzes brūnā cukura  
  • 1 tējkarote vaniļas esences  
  • 3 olas
  • 3 krūzes miltu
  • ¼ tējkarotes sāls
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 450g skābā krējuma
  • 400 g rabarbera, nomizota un sagriezta 2cm gabaliņos

PAGATAVOŠANA

  1. Iesildi cepeškrāsni līdz 160’C.
  2. Viegli ietauko kūkas formiņu (as), un pamatā ieklāj cepamo papīru. Šajā receptē tiek izmantotas 3 gab. 19cm kūkas formas.  Tu vari izmantot jebkuru sev pieejamu formu un kūku taisīt pēc izvēles no 2 vai 3 kārtām.
  3. Sajauc kopā sviestu, cukuru, vaniļu ar mikseri līdz sviests palik bāls. Pievieno olas, vienu pa vienai, pēc katras olas kārtīgi sakuļot.  Lēnām pievieno sausās sastāvdaļas, divos piegājienos un krējumu. Kārtīgi izmaisi, pēc tam pievieno rabarberu. Šo mīklas daudzumu sadali vienādos  daudzumos, atkarībā no kūku  formas lieluma.
  4. Cep biskvītu 50 – 60min. Noteikti  pārliecienies ka arī vidus ir izcepies un tikai tad ņem biskvītu ārā no plīts. Noliec malā atdzesēties un pēc 10 minūtēm ņem ārā no formiņas. Atdzesē.

GRANĀTĀBOLA UN ROZMARĪNA SVIESTA KRĒMS

Sastāvdaļas:

  • 1/4 krūzes svaigi spiestas granātābolu sulas 
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 4 olu baltumi
  • 1 krūze smalkā cukura
  • 300 g sviesta, istaba temperatūrā

PAGATAVOŠANA

  1. Katliņā uz vidējas uguns ielej granātābolu sulu un pievieno rozmarīna zariņu. Maisot vāri sulu, kamēr tās daudzums samazinās uz pusi un tā kļuvusi biezāka. Kad palikušas aptuveni 2 ēdamkarotes sulas, ņem katliņu nost no uguns, izņem ārā rozmarīnu un ļauj sulai pilnībā atdzist.
  2. Sagatavo ūdens peldi. Katliņā uz mazas uguns vāri ūdeni, tajā liec citu, mazāku katliņu, kurā  liec olu baltumus un cukuru, nepārtraukti maisot, līdz cukurs izkusis. Mazā katliņa apakšai jākļūst siltai.
  3. Ņem mazo katliņu to ārā no ūdens un turpini spēcīgi un ātri kult līdz olu baltums sabiezē. Bļodai jābūt pilnībā atdzisušai.  
  4. Pakāpeniski pievieno sviestu, 2 ēdamkarotes vienā reizē un maisi līdz iegūsti biezu un pufīgu masu. Ja tas sāk palikt šķidrāks, tad kul, kamēr tas atkal sabiezē un tikai tad pievieno atlikušo sviestu.
  5. Kad sviesta krēms ir gatavs ,pievieno tam granātābolu - rozmarīna sulu un viegli samaisi.

 

KŪKAS KOPĀ LIKŠANA

  1. Vispirms liec biskvītu, pēc tam uz tā izkārto krēmu sev vēlamā veidā. Vai nu ar karoti vai izmatojot speciālo krēma tūtiņu. 
  2. Pēc tam atkal liec biskvītu un pa virsu atkal krēmu. 
  3. Pašā centrā liec granātābolu sēkliņas un dekorē ar rozmarīna zariņu. 

Avots un foto: www.sugaretal.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!