<< Visi raksti

Rabarberu kārumi

0

2022

yogi.lv @ 2015-05-01

Rabarberu laiks jau klāt. Ko vēl bez ierastajām platsmaizēm varam pagatavot no rabarberiem? Iesppēju ir ļoti daudz, šoreiz piedāvājām receptes, kuras ir ātri pagatavojamas, veselīgas un, protams, ļoti garšīgas un derēs gan ikdienai, gan svētkiem. 

Rabarberi vislabāk kombinēt kopā ar zemenēm, taču arī viens pats tas tas spēj radīt brīnugardus kārumus. 

 

ZEMEŅU, RABARBERA UN AUZU PĀRSLU BATONIŅI

Sastāvdaļas kompotam

  • 2 krūzes (280 g) zemeņu, sagrieztas šķēlītēs
  • 2 krūzes  (220 g) rabarberu, sagriezti gabaiņos
  • 1/2 krūzes (100g) granulēta cukura
  • 1 ēdamkarote svaigi spiestas citronu sulas
  • 4 tējkarotes (15 g) kukurūzas cietes
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

Sastāvdaļas pamatam

  • 1¾ krūze (210 g) miltu
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • ½ tējkarote sāls
  • ½ tējkarote ingvera
  • ½ tējkarote kanēļa
  • ¼ tējkarote svaigi rīvēta muskatrieksta
  • 1 krūze (225 g) sviesta, istabas temperatūrā (plus nedaudz ietaukošanai)
  • 1 krūze (215 g) brūnā cukura
  • 1 krūze (200 g) granulētā cukura
  • 2 lielas olas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 3 krūzes (270 grami) auzu pārslas (nelietojiet ātri vārāmās)

KOMPOTA PAGATAVOŠANA

  1. Lieciet visas sastāvdaļas katliņā uz vidējas uguns un nedaudz apmaisiet, lai visas sastāvdaļas  samaisās kopā.
  2. Vāriet uz vidējas uguns, līdz zemenes sāk izšķīst un rabarbers ir mīksts. Masai ir nedaudz jāsabiezē. Vidēji vārīšanās ilgums būs 6-8 minūtes.
  3. Lieciet malā, lai atdziest.

PAMATA PAGATAVOŠANA UN SALIKŠANA KOPĀ

  1. Iesildiet cepeškrāsni līdz 175’C. 
  2. Nogrieziet pannas lieluma foliju un iesmērējiet to ar sviestu.
  3. Ieklājiet šo foliju cepeškrāsns pannā, ar sviestu uz augšu. 
  4. Divās malās atstājiet foliju nedaudz garāku, jo vēlāk šī malas kalpos kā “rokturi”.
  5. Samaisiet kopā miltus, cepamo pulveri, sāli un garšvielas vidējā bļodā.
  6. Bļodā ar mikseri kuliet sviestu aptuveni 2 minūtes, līdz tas ir zīdains un vienmērīgā masā.  Pievienojiet cukuru un kuliet vēl 3 minūtes. Šajā laikā vismaz 2 reizes noņemiet no bļodas malām tur sakrājušos masu.
  7. Ar mazu ātrumu turpini kult masu, pievienojot olas pa vienai, pēc tam vaniļu. Kuliet kamēr viss samaisās vienmērīgā masā.
  8. Pievienojiet miltu maisījumu ar turpiniet kult ar mazu jaudu vai maisiet ar rokām. Pievienojiet auzu pārslas.
  9. Turpini malt vai maisīt ar rokām. Ik pa laikam noņem masu no bļodas malām un pārliecinies, ka visas sastāvdaļas ir vienmērīgi sajaukušās kopā.
  10. ¾ no iegūtās masas lieciet pannā uz folija un piespiediet pie pamata.  Pārējo masu lieceti saldētavā uz 10-15 minūtēm.
  11. Pārlejiet pamata masai  pāri zemeņu- rabarberu kompotu un izklājet to pa visu pannu.  Pāri pārkaisiet drupačiņas, kuras izveidojiet no pāri palikušās masas, kas pastāvēja ledusskapī.
  12. Cepiet aptuveni 50-60 minūtes, līdz drupačas ir viegli brūnas. Atdzesējiet pilnībā.
  13. Kad masa pilnībā atdzisusi, pārlieciet to uz dēlīša un sagrieziet sev vēlamā izmērā.

Autore: Maria Siriano, siftandwhisk.com

 

AUZU PĀRSLAS AR RIEKSTIEM UN RABARBERU

SASTĀVDAĻAS

  • 2 krūzes (240 gr) rabarbera, sagriezti mazos gabaliņos 
  • 2 ēdamkarotes cukura  
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1 1/2 krūzes mandeļu piena (derēs arī jebkurš cits piens pēc izvēles)
  • 3/4 krūzes (60 gr) auzu pārslas
  • 1 1/2 ēdamkarotes brūnā cukura 
  • 2 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu
  • 2 tēdamkarotes maltas linsēklas vai čia sēklas  

PAGATAVOŠANA

  1. Iesildi cepeškrāsni līdz 205’C.
  2. Cepamtraukā liec iekšā rabarberus, cukuru un ūdeni. Liec funkciju ROAST un cep aptuveni 15 minūtes, līdz rabarberi mīksti. Iemaisi vaniļas ekstraktu. Liec malā atdzist.
  3. Lielā katliņā lej pienu un ļauj tam uzvārīties uz vidējas uguns. Pievieno auzu pārslas un regulāri apmaisot vāri 5-7 minūtes. Iemaisi iekšā brūno cukuru.
  4. Sadali auzu pārslu putru uz pusēm un liec bļodiņās. Virsū liec rabarberus, mandeles un sēklas. Ēd kamēr karsts.

 Avots: pastryaffair.com

 

ZEMEŅU UN RABARBERU SMŪTIJS

Zemeņu saldums, rabarberu svaigums un auzu pārslu tumīgums. Garšai šķipsniņa kanēļa un krēmīgumam kokosriekstu piens. Tas viss šajā brīnišķīgajā kokteilī.

SASTĀVDAĻAS

  • ¾ krūzes rabarbera, svaiga vai saldēta
  • 1 krūze zemeņu
  • 1 ½ krūzes kokosriekstu piena
  • 2 ēdamkarotes auzu pārslu
  • Škipsniņa kanēļa

SAGATAVOŠANA

  1. Liec visas sastāvdaļas blenderī.
  2. Mal līdz iegūsti vienmērīgu masu.
  3. Izbaudi. 

Avots: myvega.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!