<< Visi raksti

Riekstu mīkstuma humuss

0

1452

mynewroots @ 2015-01-08

Sastāvdaļas:

  • 1 ¼ krūzes riekstu mīkstums (tas, kas palika pāri gatavojot riekstu pienu) 
  • 1 paliela ķiploku daiviņa 
  • 4 ēdamkarotes citronu sulas 
  • 2 ēdamkarotes ūdens 
  • 4 ēdamkarotes  tahini (vai cits riekstu sviests) 
  • 1 tējkarote malta kumīna 
  • ¼ tējkarotes sasmalcināta čili vai kajenas pipara  
  • Šķipsniņa jūras sāls + melni maltie pipari

 Pagatavošana: 

1. Virtuves kombainā sasmalcini ķiploku, pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot riekstu mīkstumu. Maliet līdz iegūstat krēmīgu masu.
2. Lēnām, karoti pēc karotes pievienojiet riekstu mīkstumu. Ja vēlaties, pievienojiet vēl mazliet ūdens, lēnām, karoti pa karotei, līdz iegūstat vēlamo konsistenci.
3. Servējiet. Pārpalikumus uzglabājiet ledusskapī. Atceries, ka riekstu mīkstumu vari lietot vien 7 dienas pēc piena pagatavošanas, tādēļ nekavējiet ar humusa pagatavošanu.  

Ja tu neizmanto riekstu mīkstumu uzreiz, tad uzglabā to ledusskapī. Vari to uzglabāt aptuveni nedēļu. Ja nedomā izmantot to šajā laikā, tad vai nu sasaldē to vai pagatavo no tā mandeļu miltus.

 

Avots: mynewroots.org

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!