<< Visi raksti

Riekstu piena gatavošanas noslēpumi

0

1986

yogi.lv @ 2015-01-03

Riekstu piens kļūst arvien populārāks ne tikai vegānu, bet arī  gardēžu vidū. Viens no nosacījumiem garda piena pagatavošanā ir riekstu mērcēšana.  Cik ilgi un kā īsti mērcēt riekstus? Un no kādiem riekstiem var pagatavot pienu? 

Patiesībā pienu var pagatavot no jebkuriem riekstiem, atšķiras tikai mērcēšanas laiks.

KĀPĒC RIEKSTI IR JĀMĒRCĒ?

Īsumā - tas padara tos vieglāk sagremojamus un nodrošina to, ka mēs uzņemam visas tajos esošās barības vielas un vitamīnus. Patiesībā mērcēšanas laikā, mēs atbrīvojam riekstus no toksīniem un ķimikālijām, kas tiek lietotas audzēšanas laikā, lai pasargātu riekstus no pārlieku agras dīgšanas un arī dažādiem kaitēkļiem. Turklāt izmērcēšana padara riekstus mīkstākus, kas atvieglo to blenderēšanu un arī uzlabo piena garšu.  

Kā un cik ilgi mērcēt riekstus piena pagatavošanai?

KĀ PAREIZI MĒRCĒT RIEKSTUS?

Rieksti jāieber bļodā vai lielā krūzē, un pāri jāpārlej tīrs, auksts ūdens. Tā lai nosedz visus riekstus. Bļodu nosedz un liec aukstā vietā vai ledusskapī. Atkarībā no riekstu veida arī piemēro mērcēšanas laiku. Pēc tam ņem ārā, nolej ūdeni, noskalo ar tīru ūdeni un ļauj riekstiem nožūt.  Tagad tie ir gatavi, lai tu no tiem pagatavotu savu mīļāko pienu!

Rieksti

Mērcēšanas laiks

Mandeles

8-12 stundas

Brazīlijas rieksti

Nav jāmērcē

Indijas rieksti

2 stundas

Lazdu rieksti

8 stundas

Makadāmijas rieksti

8 stundas

Zemesrieksti

8 stundas

Pekanrieksti

4-6 stundas

Ciedru rieksti

8 stundas

Pistācijas

Nav jāmērcē

Valrieksti

4 stundas

 

3 SOĻI RIEKSTU PIENA PAGATAVOŠANĀ

  • Iemērc riekstus
  • Blenderē pievienojot jūras sāli un citas garšvielas – vaniļas pāksti, kanēli, kā arī saldinātāju pēc savas izvēles.
  • Nokās

Avots: tasty-yummies

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!