<< Visi raksti

Saldējuma siera kūka ar ogām un timiānu

0

1754

Sonali, sugaretal.com @ 2015-03-05

Šī kūka izskatās tik fantastiski, ka to pat negribas ēst. Taču, tiklīdz pagaršosi mazu gabaliņu, sapratīsi, ka šī ir tā kūka, kuru gribēsies gatavot atkal un atkal. Brīnisķīga garšu kombinācija, viegla pagatavošana un labas sastāvdaļas padara šo kūku par vislabāko veidu kā svinēt pavasara atnākšanu.  Tu vēlēsies kaut spētu pārtikt tikai no kūkām! Reizēm patiešām ir vērts sevi palutināt! 

SASTĀVDAĻAS
8-10 porcijas

180g cepumu pēc izvēles (vislabāk derēs auzu pārslu, kokosriekstu, dažādu riekstu cepumi)
75 g  sviesta, mīksta
11/2 krūzes saldētu melleņu  un vai citu ogu (zemeņu, aveņu, kazeņu). Palielini daudzumu, ja vēlies spilgtāku krāsu un garšu. 
1/2 tējkarotes svaigas timiāna lapiņas  
3/4 krūzes pūdercukura
500 g krēmsiera, istabas temperatūrā
500 ml vaniļas saldējuma, atkusuša (varat izmantot gan veikalā pirkto, gan gatavot paši).
svaigas ogas un ziedi dekorācijai pēc izvēles

PAGATAVOŠANA

  • Izklāj kūkas formā (receptē tiek lietota  19 cm, apaļa forma) cepamo papīru.
  • Liec cepumus virtuves kombainā un samal drupačās.  Pievieno sviestu.
  • Liec šo masu sagatavotajā formā, un liec to saldētavā vismaz uz 30 minūtēm.
  • Pa to laiku liec saldētās ogas, timiāna lapiņas un 2 ēdamkarotes pūdercukuru katliņā uz mazas uguns.  Ļauj pavārīties ik pa laikam apmaisot. Aptuveni 2-3 minūtes, lai izkūst cukurs. 
  • Ņem katliņu nost no uguns. Caur sietiņu izkās to lielā bļodā.  Dari to ar koka karoti, izspiežot maksimālu daudzumu mīkstuma, lai sietiņā paliek vien miziņas.
  • Citā bļodā sakul krēmsieru un atlikušo cukuru (ar mikseri vai dakšiņu) līdz viss kārtīgi samaisās. Pievieno saldējumu un kārtīgi samaisi. Pievieno ogu masu.
  • Lēni  pārlej to visu pāri cepumu masai kūkas formā.
  • Liec saldētavā vismaz uz 4 stundām.
  • Pirms pasniegšanas ļauj kūkai 10 minūtes pastāvēt istabas temperatūrā.

Izbaudi to!

Recepte un foto: sugaretal.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!