<< Visi raksti

Šīs vasaras hits- gards un veselīgs saldējums ne tikai vegāniem.

0

1456

Ella Woodward @ 2014-07-16

Vasaras gardākais našķis, protams, ir saldējums! Lai arī mēs esam pieraduši, ka saldējums tiek taisīts no piena vai saldā krējuma, (vai pretēji- vienkārši sasaldētas augļu sulas), šeit ir burvīga recepte, kas sevī apvieno visas ideālā saldējuma īpašības – atsvaidzinošs, brīnumgards, un veselīgs. Viss, kas nepieciešams karstai vasaras dienai! Un pats labākais ir tas, ka tā pagatavošana ir super vienkārša un ātra.

Šoreiz piedāvājam trīs garšu klasikas – zemeņu, šokolādes un banānu/kanēļa. Tie garšo tik debešķīgi, ka tu nemūžam neticēsi, ka tie ir arī veselīgi. To pagatavošana aizņem vien burtiski trīs minūtes, nav nepieciešams liels daudzums izejvielu un tos vari pagatavot jebkur, kur ir ledusskapis un blenderis. Viss, kas tev ir vajadzīgs, ir mīkstās dateles, banāni, zemenes, kokosriekstu piens, kanēlis un kakao.

Ja sekosi šai receptei, tad tev sanāks 8 saldējumi – 2 šokolādes, 2 zemeņu 2 banānu-kanēļa, un 2 jauktie.

Sastāvdaļas

 Šokolādes saldējumam

 2 gatavi banāni

 2 ēdamkarotes kokosriekstu piena

2 ēdamkarotes ūdens

2 mīkstās dateles

 1 tējkarote ar kaudzi dabīgā kakao pulvera

Zemeņu saldējumam

 1 gatavs banāns

1 glāze zemeņu

2 ēdamkarotes kokosriekstu piena

2 ēdamkarotes ūdens

2 mīkstās dateles

Banānu/kanēļa saldējumam

2 gatavi banāni

2 ēdamkarotes kokosriekstu piena

2 ēdamkarotes ūdens

2 mīkstās dateles

1 tējkarote kanēļa

Attīri dateles no kauliņiem un nomizo banānus. Ievieto katram saldējuma veidam paredzētas sastāvdaļas blenderī un smalcini apmēram minūti, līdz iegūsti smūtija masu. Tad ielej šo masu saldējuma formiņā un liec saldētavā. Dari to pašu ar katru saldējuma veida sastāvdaļām. Lai pagatavotu jaukto saldējumu, vispirms formiņā ielej vienu masu, liec saldētavā uz stundu un tad pievieno otru un liec atpakaļ saldētavā. Turi to tur vismaz 5 stundas. Pēc tam tas ir gatavs izbaudīšanai! 

Foto un recepte: deliciouslyella

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!