<< Visi raksti

Šokolādes un čia cepumi

0

2414

Ella Woodward @ 2014-05-14

Šie cepumi ir lielisks pēcpusdienas našķis un teicami apmierina mūsu vēlmi pēc saldumiem vai šokolādes. Turklāt, tie sniedz lielu enerģijas un možuma devu.

Un tev nekad vairs nebūs jājūtas slikti par cepumu ēšanu!!

Tiem ir burvīga tekstūra ar brīnišķīgo kraukšķi, kas atbalsojas katrā kumosā.

Čia sēklas palīdz nodrošināt šo kraukšķīgumu un kalpo kā līme, kas satur kopā visas sastāvdaļas. Un tie ir ļoti veselīgi. Čia ir viens no labākajiem omega 3 taukskābju avotiem, kas ir vitāli nepieciešamas, lai uzturētu tavu sirdi formā, pazeminātu asinsspiedienu un holesterīnu un samazinātu sirdsslimību un asinsvadu slimību risku. Čia ir šķiedrvielu avots, kas uzlabo gremošanas procesus un satur ļoti daudz olbaltumvielu, kalcija, dzelzs un cinka. Mandeles, lazdu rieksti un kinua arī satur ļoti lielu proteīna daudzumu. Dateles ir bagāts proteīna un dzelzs avots, kakao ir zināms kā viens no garšīgākajiem antioksidantiem. Tāpēc šie patiešām ir superfoods cepumi. Tie ir tikpat veselīgi, cik garšīgi. Tik  garšīgi, tik šokolādīgi un tik lieliski! Tu tos iemīlēsi. Un pats labākais – lai tos pagatavotu tev vajadzēs tikai 20 min laika.

 

Sastāvdaļas 10 cepumiem:

1 glāze mandeles

1 glāze lazdu riekstu

1/3 glāzes tīra kļavu sīrupa

1 glāze kinua vai griķu miltu

¼ glāzes dateļu

¼ glāzes ūdens

3 ēdamkarotes ar kaudzi tīra kakao pulvera

3 ēdamkarotes čia sēklas

2 ēdamkarotes kokosriektu eļļas

Vispirms visus riekstus samal, lai iegūtu no tiem miltus. Pēc tam pievieno pārējās sastāvdaļas un mal, kamēr izveidojas ķepīga mīkla. Paņem rokās, apmēram, ēdamkaroti šīs masas un veido bumbiņas. Pēc tam liec bumbiņas un pannas un saplacini, izveidojot plakanus , plānus cepumiņus.

Liec cepeškrāsnī un cep 180 grādos 20 minūtes. Cepumiem jābūt viegli brūniem un cietiem. Atdzesē tik ilgi, cik ilgi spēj atturēties no ēšanas un izbaudi šo brīnišķigo garšu kopā ar kafiju vai glāzi piena.

 Foto un recepte:http://deliciouslyella.com/

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!