<< Visi raksti

Spinātu un zemeņu salāti ar mandelēm un kazas sieru

0

1449

yogi.lv @ 2014-05-19

 

Lai arī zemeņu sezona vēl tā īsti nav sākusies, tiem, kas nespēj pretoties kārdinājumam savā ēdienkartē jau tagad iekļaut zemenes, piedāvājam burvīgu, svaiguma un vitamīnu pilnu salātu recepti, kas var būt gan lieliska piedeva maltītei, gan kalpot kā izcils našķis karstā vasaras dienā. 

 

 

 

 

 

Sastāvdaļas

Salātiem

6 glāzes mazo spinātu

1 glāze zemeņu

3 ēdamkarotes grauzdētu mandēļu

50g mīkstā siera

Visas salātu sastāvdaļu mērvienības varat izvēlēties pēc savas gaumes un vēlmēm.

Mērcei

2 ēdamkarotes baltā etiķa

¼ krūzes olīveļļas

½ ēdamkarotes smalki sakapāta baltā sīpola

1 ēdamkarote magoņu sēklas (var aizvietot ar čia sēklām)

¼ ēdamkarotes sāls (vai pēc individuāliem ieskatiem)

1 tējkarote sasmalcināta ķiploka (pēc izvēles)

1 ēdamkarote cukura

Pagatavošana

Lai apgrauzdētu mandeles, tās liek cepeškrāsnī uz 350 grādiem un cep 6 minūtes. Šajā laikā atrodas blakus un uzmana, lai mandeles nesadeg, un Ik pa laikam apmaisa.

Vispirms sagatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas. Ja nepieciešams pievieno vēl sāli un melnos piparus.

Lielā bļodā kārtās liek spinātus un zemenes un pārlej ar mērci. Pēc tam liek vēl vienu kārtu ar zemenēm un spinātiem. Atkal pārlej ar mērci.

Pēc tam salātus liek šķīvī un pārkaisa tos ar grauzdētām mandelēm un pievieno mīksto sieru.

Foto un recepte:foodess.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!