<< Visi raksti

Suši ar asniem vegāniem un svaigēdājiem + marinēta ingvera recepte

0

1425

yogi.lv @ 2015-04-13

PADOMI SUŠI GATAVOŠANĀ

  • Sagriez visus dārzeņus vienādā biezumā un lielumā, tādējādi tu izvairīsies no suši lapu plīšanas.
  • Atceries, ka tas nav burito, neliec pārāk daudz tajā.
  • Katram suši izvēlies maksimāli 3 sastāvdaļas, jo katrai garšai ir jābūt jūtamai. Ja sastāvdaļu ir pārāk daudz, tad individuālās garšas vairs nav jūtamas.
  • Kad rullē suši, tad dari to ar samitrinātām rokām, īpaši, kad liec uz lapām rīsus, kvinoju vai citus graudaugus.  Turi blakus nelielu bļodiņu ar remdenu ūdeni un ik pa laikam iemērc tajā rokas. Tu vari samitrināt arī suši lapas beigu galu jeb tukšo līniju, lai tie labāk turētos kopā. 
  • Lieto ļoti asu nazi. Īpaši ērti šajā procesā ir keramiskie naži.  Protams arī metāla naži būs labi, tikai skaties, lai tie ir pietiekami plati.
  • Ir svarīgi notīrīt nazi ar mitru lupatiņu pēc katra grieziena. 

SUŠI AR ASNIEM UN TAHINI, MISO UN INGVERA MĒRCI

 

Ar ko šie suši atšķiras no klasiskajiem suši? Ar to, ka rīsi tajos tiek aizstāti ar diedzētiem asniem.  Pildījumam piedāvājam klasiku – gurķi, papriku un avokado, taču tu vari variēt ar sastāvdaļām pēc savas izvēlies un garšas sajūtām – kukurūza, pupiņas, burkāni, kāposti, sparģeļi, redīsi, salātu lapas, lociņi, mango utt.  

Ja vēlies, vari joprojām receptē izmantot rīsus vai kvinoju. 

SASTĀVDAĻAS SUŠI:

  • ½  avokado
  • 1/3 gurķa
  • 1/3 paprikas
  • 2 krūzes svaigu asnu
  • Suši lapas

SASTĀVDAĻAS TAHINI MĒRCEI

  • 2 ēdamkarotes  tahini
  • 1 ēdamkarote miso
  • 2 ēdamkarotes svaiga  rīvēta ingvera 
  • 1 ēdamkarote tamari
  • 1 ēdakarote  agaves nektāra
  • 1/8 krūzes ūdens  (aptuvenais daudzums)

Lai pagatavotu mērci: sajauc visas sastāvdaļas bļodā un maisi līdz iegūsti krēmīgu masu, pievienojot šķidrumu pēc vajadzības.

Lai pagatavotu suši:

  • Sagriez ļoti pāni gurķi, papriku un avokado.
  • Ja vēlies pievieno vēl citas sastāvdaļas pēc savas izvēles. 
  • Pēc tam uz suši lapas vienmērīgi izklāj asnus, taču pašā galā atstāj mazliet brīvas vietas. Pārlej pāri visam nedaudz mērci.
  • Liec pāri dārzeņus un rullē!
  • Pēc tam ar asu nazi sagriez gabaliņos.

Foto un Recepte: www.thisrawsomeveganlife.com

KĀ MARINĒT INGVERU?

Vispirms būs jāsagatavo marināde. Tev vajadzēs:

  • 2 ēdamkarotes brūnā rīsu etiķa
  • 1 ēdamkarote ūdens
  • 2 tējkarote ķsidra medus vai agaves sīrupa
  • 1 tējkarote jūras sāls
  • Ja vēlies iekrāsot ingveru rozīgā tonī, pievieno mazliet svaigas bietes.

Lai pagatavotu vienkārši samaisi visas sastāvdaļas kopā.

Tev vajadzēs aptuveni 60 gramus svaigas ingvera saknes. 

PAGATAVOŠANA

  • Vispirms nomizo ingveru un ar mandolīnu sagriez ļoti plānās škēlēs. Ja nav mandolīnas, izmanto mizotāju vai nazi.
  • Pārkaisi ingveru ar sāli un atstāj uz 30 minūtēm ievilkties.
  • Nospied ar pirkstiem visu šķidrumu no ingvera.
  • Noskalo ar aukstu ūdeni un pēc tam atkal kārtīgi nospied visu šķidrumu, lai ingvers ir pilnīgi sauss.
  • Iemērc ingveru marinādē uz 15 minūtēm.
  • Uzglabā ledusskapī līdz 2 nedēļām. 

Foto un recepte: www.mynewroots.org

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!