<< Visi raksti

Svaigā melleņu un kivi kūka svaigēdājiem un vegāniem

0

2012

Blissful Basil @ 2015-07-19

 Kad vēl gan pagatavot melleņu kūku, ja ne vasaras vidū, pašā melleņu sezonas plaukumā? Kā jau visas svaigēdāju kūkas, arī šī ir ģeniāli vienkārši pagatavojama, veselīga un brīnumgarda. Baudi to pilnām mutēm un bez uztraukumiem. 

 

 

 

 

SASTĀVDAĻAS

  • 2 krūzes mandeļu
  • 2½ krūzes mīkstās dateles, bez kauliņiem
  • 1½ TK kanēļa,
  • 1 vaniļas pāksts,
  • Šķipsniņa muskatrieksta
  • 1 ĒK ūdens
  • 1 krūze Indijas riekstu
  • 1 gatavs banāns
  • 2 ĒK svaigas citrona sulas
  • 6 kivi, nomizoti
  • 1½ krūzes melleņu

PAGATAVOŠANA

  1. Liec mandeles, 2 krūzes mīksto dateļu, 1 TK kanēļa, vaniļas pāksts iekšu un šķipsniņu muskatrieksta virtuves kombainā. Pulsē 8-10 reizes, un tad ļauj visam malties 3-5 minūtes. Pievieno ēdamkaroti ūdens un ļauj visam atkal malties, līdz viss saveļas vienā lielā bumbā.
  2. Kūkas formā ieklāj cepamo papīru.
  3. Liec pamata masu kūkas formā uz izklāj to uz pamata un sānu malām. Izklāj mīklu vienmērīgā biezumā. Ja masa ir pārāk lipīga, iemērc pirkstus ūdenī, pirms piespied mīklu formiņā.
  4. Liec pannu saldētavā vismaz uz 30 minūtēm. Pamatu tu vari sagatavot arī iepriekšējā dienā, un ielikt saldētavā uz nakti.
  5. Kamēr pamats atdziest, izmērcē 1 krūzi Indijas riekstu siltā ūdenī vismaz 30min, vai 2h aukstā ūdenī. Vislabāk visu nakti. Nožāvē.
  6. Liec virtuves kombainā Indijas riekstus, banānu, 3 dateles bez kauliņa, ½ TK kanēļa un 1ĒK citrona sulas. Mal 5-7 minūtes līdz viss ir ieguvis krēmīgu konsistenci.
  7. Ielej banāna - Indijas riekstu krēmu kūkas formā, pāri pamatam. Liec saldētavā uz 10minūtēm.
  8. Kamēr Indijas riekstu masa atdziest, liec virtuves kombainā 2 kivi, ½ krūzi mellenes un 4 dateles. Blenderē aptuveni 2 minūtes. 
  9. Pārlej melleņu- kivi masu pāri kūkai.
  10. Sagriez plānās šķēlītēs kivi. Liec bļodā un pievieno 1 krūzi melleņu. Pārlej pāri 1 ĒK citrona sulas.  
  11. Izkārto mellenes un kivi uz kūkas virsmas.  
  12. Liec ledusskapī vai saldētavā uz 15 minūtēm.
  13. Pirms pasniegšanas 10 minūtes ļauj pastāvēt istabas temperatūrā.

Avots; http://blissfulbasil.com/2014/03/03/raw-blueberry-and-kiwi-tart/

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!