<< Visi raksti

Svaigā šokolādes un kokosriekstu krēma tortīte

0

1748

Eriks Rivkins, E-grāmata :TO LIVE FOR @ 2015-04-21

Brīnišķīga un viegli pagatavojama kūka, kura sastāv tikai no svaigām izejvielām. Tā nav jācep un tās pagatavošana ir ļoti vienārša, jo viss, kas tev ir vajadzīgs ir virtuves kombains vai spēcīgs blenderis. Ātri un viegli pagatavojama, turklāt veselīga, jo satur tikai augu izcelsmes sastāvdaļas. 

 

Apakšējā kārta jeb pamats:

Sastāvdaļas:

  • 1 krūze mandeļu vai pekanriekstu ( izmērcēti 2 stundas)
  • 1 krūze svaiga kokosrieksta (sarīvēta)
  • ½ krūzes dateļu bz kauliņa
  • ½ krūzes svaiga kakao pulvera
  • ¼ tējkarotes kanēļa

Pagatavošana:

  1. Liec visas sastāvdaļas virtuves kombainā ar S asmeni, smalcini līdz sasniedz drupaču konsistenci.  


Kokosrieksta krēma pildījums:

Sastāvdaļas:

  • 2 krūzes svaiga kokosrieksta
  • 5 banāni
  • ¼ krūzes kokosrieksu eļļas
  • 4-5 mīkstās dateles
  • ½ tējkarotes vaniļas ekstrakta vai 1 vaniļas pāksts (sēkliņas)

Pagatavošana:

  1. Samal visas sastāvdaļas, līdz iegūsti krēmveida masu. Liec ledusskapī atdzesēties.
  2. Vēl tev vajadzēs  6-8 lielas zemenes, sagrieztas gareniski, ko izklāt kūkas formiņā gar malām. 

Virsējā šokolādes kārta

  • 1 krūze svaiga kokosrieksta
  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • ½ krūze kakao pulvera
  • 3 mīkstās dateless bez kauliņa
  • 3 melnās vīģes
  • ½  tējakrotes vaniļas ekstrakta vai sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
  • ¼ tējkarotes kanēļa

Pagatavošana

  1. Smalcini visas satāvdaļas līdz iegūsti vienmērīgu, krēmveida masu.
  2. Pievieno tikai tik daudz kokosrieksta ūdens, cik nepieciešams, lai nodrošinātu pareizo konsistenci un palīdzētu virtuves kombainam strādāt.

Garnējums

  • 1 krūze dažādu ogu – avenes, mellenes, zemenes
  • 1 tējkarote medus
  • Piparmētru lapiņas (pēc izvēles)

Pagatavošana
Sablenderē medu kopā ar dažām zemenēm, lai izveidotos glazūra. Samaisi kopā ar ogām un piparmētru lapiņām, un liec ledusskapī, līdz kūkas pasniegšanai.

KŪKAS SALIKŠANA KOPĀ

  1. Vispirms kūkas pamatnē liec pirmo kārtu un kārtīgi piespied pie apakšas. Pirms tam iesmērē to ar kokosriekstu eļļu.
  2. Attīri zemenes no lapiņām un pārgriez gareniski, piespiežot pie kūku formas sieniņām. Izmanto šeit lielās ogas, mazās atstājot dekorācijai.
  3. Pārlej pāri kokosrieksta krēma kārtu.
  4. Liec saldētavā uz 2 stundām.
  5. Pēc tam pārlej pāri šokolādes krēma kārtu un liec atkal saldētavā kamēr sacietē.
  6. Kad esi gatavs kūku pasniegt, izdekorē to ar augļiem.

Eric Rivkin  new E-book :TO LIVE FOR

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!