<< Visi raksti

Svaigēdāju zemeņu kūka ar balto šokolādi

0

1765

migalhadoce.com @ 2015-05-28

Viens no svaigēdāju lielākajiem kārumiem ir veselīgās un gardās kūkas, kuru pagatavošana ir ļoti vienkārša un ātra. Zemeņu sezonai tuvojoties, ir vērts apgūt jaunas zemeņu kūkas receptes. 

SASTĀVDAĻAS PAMATAM

  • 1 1/2 krūze mandeļu
  • 1 tējkarote ūdens
  • 6 dateles bez kauliņa 
  • 1/8 krūze žāvētu dzērveņu (pēc izvēles)  

KRĒMS

  • 3 krūzes svaigu Indijas riekstu, izmērcēti aukstā ūdenī vismaz 6h
  • 3 krūzes zemeņu
  • 1 maza citrona sula
  • 9 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • 60ml medus
  • 1 banāns
  • 60ml  kokosriekstu piens

GARNĒJUMS

  • 50g baltās šokolādes, izkausēta
  • Zemenes un avenes

PAGATAVOŠANA

  1. Pamata kārtas pagatavošanai liec visas sastāvdaļas virtuves kombainā līdz iegūsti pastveidīgu masu.
  2. Ieklāj kūkas formā cepamo papīru, ielej tajā mikstūru un pārklāj pāri pārtikas plēvi. Liec saldētavā.
  3. Nomazgā un sagriez zemenes šķēlītēs. Noliec maliņā.
  4. Tīrā virtuves kombainā liec Indijas riekstus, (bez ūdens) un mal līdz iegūsti pastu.
  5. Atsevišķā bļodiņā sajauc kokosriekstu eļļu ar medu. Pievieno to Indijas riekstu pastai. Pievieno arī pārējās sastāvdaļas.  Nepievieno kokosrieksta šķidrumu, liec klāt tikai biezo daļu.  Sablenderē visu kopā.
  6. Pārlej šo maus pāri pamata kārtai. Pārliec pāri pārtikas plēvi un liec saldētavā uz 4 stundām.
  7. Pirms ņem ārā kūku no saldētavas, katliņā izkausē balto šokolādi.  Pārlej to pāri kūkai, kuru izdekorē ar svaigām ogām.
  8. Ļauj pirms pasniegšanas brīdi kūkai atlaisties un liec nazi zem tekoša silta ūdens , lai būtu vieglāk kūku sagriezt.  Izbaudi!

Avots un foto: http://migalhadoce.com/2015/05/08/bolo-cru-de-morango-raw-strawberry-cake/

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!