<< Visi raksti

Svaigu biešu pastēte

0

1689

yogi.lv @ 2015-01-25

Lielākā daļa no mums bietes lieto vārītas, salātos, zupās vai ceptas cepeškrāsnī kopā ar fetas sieru, taču viens no veidiem, kā uzņemt visus labumus no bietēm, ir ēst tās svaigas. Šo biešu pastēti, kuru var nodēvēt arī par humusu, tu vari ēst gan uz maizes, gan kopā ar ceptiem dārzeņiem. Kā arī izmantot kā piedevu jebkuram ēdienam.

Sastāvdaļas 4 personām:

  • 4 glāzes sarīvētas svaigas bietes
  • 2 gatavi, mīksti avokado
  • 1 glāze Indijas riekstu
  • 1 mazs sarkanais sīpols
  • 1 mazs bio citrons, sula un miziņa
  • 2 tējkarotes dižonas sinepju
  • 2 tējkarotes marinētu kaperu
  • 1 tējkarote svaiga timiāna
  • Jūras sāls un svaigi malti melnie pipari

PAGATAVOŠANA

Vispirms nomazgā, nomizo un sarīvē bietes. Liec visas sastāvdaļas virtuves kombainā un mal, kamēr izveidojas mīksta masa. Pievieno sinepes, citronu sulu, sāli un piparus pēc garšas. Ēd tūlīt vai uzglabā ledusskapī hermētiski noslēgtā traukā 3-4 dienas.

Avots: greenkitchenstories

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!